cecob Публикувано Март 23, 2010 Публикувано Март 23, 2010 Първо- дали някой има и ако е възможно да го чуя, защото не ми се ще да поръчвам само по впечатления от нета. Чувал съм джаз пикъпите им и саунда определено беше винтидж. Искам да докарам саунда на 62P но малко по-плътен(съвсем малко, не като SD) , но тотално не съм доволен от fender custom shop 62 адапторите и в момента се чудя между Farlin, Nortstrand и Lollar, но май Lollar отпаднаха. Следващият въпрос е дали някой е сравнявал НОртстранд и Фарлин и дали разликата е колосална? Мерси предварително, поздрави и честита първа пролет! Цитирай
chobbi Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 Ами,аз си сложих едни Lindy Fralin на моят "дърт" Ibanez 2365B,и определено много ми харесаха.Истинско vintage звучене с много хубав bottom.Fender custom shop и на мен не ми харесаха.Бяха монтирани на един също "дърт" Fender '76 година,и като го сравнявах с моят Ibanez,Fender-а звучеше някак си...."срамежливо" Нямам наблюдения "Р" адаптерите как звучат,защото моята конфигурация е "JJ".На една друга китара имам Nordstrand NJ5FS. Звучат по-"напомпено" и агресивно,но те произвеждат и класически варианти.И двете фирми са класни,но ако търсиш по-vintage, звучене според мен се ориентирай към Lindy Fralin. Цитирай
bgmttt Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 Нямам наблюдения върху пресижънските адаптери, но ако съдя по джазовите, Нордстранд определено не звучат "винтидж" - силни, кристално ясни, брайт. Имам nj4sv и Big Splits. Не че са лоши, но ако търсиш "винтидж" - според мен Fralin или Lollar. Цитирай
cecob Отговорено Март 23, 2010 Автор Отговорено Март 23, 2010 Мерси, май ще са Фарлин в крайна сметка. Цитирай
Recommended Posts