Jump to content
Българският форум за музиканти

Синтезатор Casio Lk-43


Recommended Posts

Здравейте на всички. Искам да попитам значи сдобих се със синтезатор Casio LK-43 имам и миксер Phonic Am220 и въпроса ми е с какъв кабел да свържа? Нз дали мястото на темата е тук, за което се извинявам. Благодаря ви предварително \\//

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.. Не знам това касио дали е с псевдо стерео (само една букса OUT), или с две (една за R и една за L). И в двата случая ти трябва такъв кабел {{ http://www.proaudioshop.co.uk/ebay/products/NP3C_NP3C.jpg }} с мъжки стерео жак и от двете страни. Работата е там, че ако е с две букси ти трябват два кабела :)...След това ги включваш в 3-4 channel

Редактирано от muzikanta_mari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два изхода има Out и In..прочетох из форума, че пък ми бил нужен MIDI to Usb кабел , за да го управлявам и да ми го разчете синтезатора..и се чудя дали като го прикача към миксера ше го разчете пц-то ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този Клавир има MIDI in , MIDI out , SUSTAIN , PHONES/OUTPUT jack.

За да го свържеш към миксера ти трябва кабел какъвто ти показа колегата (стерео жак - стерео жак) и го вкл. към канал 1 или канал 2

За да го свържеш към комрютъра ти трябва кабел MIDI to USB (при положение, че нямаш звукова карта, която има MIDI OUT и MIDI IN)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И това не е вярно..

Клавира ти доколкото разбрах има един аналогов стерео изход, който е на голям стерео жак (phones/output). За да го вържеш към пулта ти трябва кабел голям стерео жак на 2 моно големи жака, след което го включваш на стерео канал на пулта или на 2 моно канала с обърната панорама- единия канал пълна панорама на ляво, другия - на дясно. Вторият вариант е по-добър. Успех.

 

Ето такъв е кабела:

HQM-207_instrument_cable.JPG

Редактирано от Stoyko Lisichkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та той дори и моно кабел да използва, пак ще му върши работа, защото клавира просто няма пространствен стерео звук, ако мога така да се изразя, а иначе начина който Stoyko Lisichkov казва е най-удачен :rolleyes:

Редактирано от muzikanta_mari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Eми не.. точно защото е по-евтин клавир не трябва да ползва моно кабела от гледна точка, че инструментите са вероятно с панорама, а като включиш моно кабел едва ли се сеща да ги сумира...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, но аз преди имах едно касио CTK-481 и съм го свързал и с моно кабел и със стерео, разлика няма никаква, просто саунда на свирката е много слаб, та то дори и ефектки няма :greenball:

ПП: Иначе за начинаещи музиканти става ;)

Редактирано от muzikanta_mari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.