Лелдорин Публикувано Януари 22, 2006 Публикувано Януари 22, 2006 здрасти.един приятел иска да си зима синтезатор.какво бихте препоръчали до към 600-700 лева.човека слуша метъл и това иска да свири желателно е да става за свирене в група,наживо и тн и естествено да има повечко инструменти и да звучи добре... Цитирай
Yiwigi Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Поразтърси се тук в старите теми! Писахме доста по въпроса Мойто мнение е, че за тия пари е по-добре да си вземе нещо втора ръка дори и да е по-старо, отколкото някое ново грозно Касио или ниските модели от PSR серията на Ямаха... А на старо може да си намери за тия пари нещо жестоко Цитирай
NoSoul Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Според мен освен ако не познаваш човека, който продава инструмента и знаеш че го продава защото му трябват спешно пари примерно, не е добра идея да се взима 2-ра ръка. Препоръчвам да събере още 100-200 лева и да си вземе нова Йамаха DGX серия - аз съм с такова и съм адски доволен. Варианта за изплащане също е доста изгоден, въпреки че се оскъпява, не тежи толкова. Също така той знае ли разликата между клавир и синтезатор? Цитирай
Лелдорин Отговорено Януари 22, 2006 Автор Отговорено Януари 22, 2006 (Редактирано) абсолютно никаква представа няма.м/у другото и аз не знам каква е?йамаха дгх кви пари е? п.с.ювиги за какво жестоко нещо говорим? Редактирано Януари 22, 2006 от Лелдорин Цитирай
NoSoul Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 (Редактирано) Ми разликата... ми дълга история. За разликата ше четете литаратура. + синтезаторите не свирят сами, така че тряя да го включва към нещо, а ако не е усилвател влошава звука.... като за начало не е лошо да си вземе клавир . Та DGX сериите на Йамаха са с адски добър звук и за тва ги препоръчвам. Самата свирка е като се тръгне от 700 кинта за DGX 200 и за 1200 до колкото си спомням за DGX 505. Препоръчвам DGX 305. Самата свирка като такава е същата като 505, но без някои от екстрите които можеш да си мушнеш допълнително в нея. Излиза 890 кинта някаде. Ако я земе на изплащане ше му се оскъпи с 50-60 лева, зависи какъв лизинг вземе. Освен това ако това му е първия ше му трябват, стойка и адаптор(минималното че да му върши работа). Стойката най евтината е 40-тина лева, адаптор оригинален е 39 евро... аз лично си зимам куче марка - 2000 ампера 12 волтов: върши същата работа за 12 кинта, само дето гърми на 1-2 месеца. Ако ше го мъкне по репетициони няма да може като китара да си го навре в мешка - ше му тряя калъф. И той е 40 кинта. Отделно ако иска USB, Sustain, Memo Card... Казвам ти ги тея неща защото съвсем наскоро и аз си купих нов инструмент. И да.. най скъпо излиза да си клавирист. Клавиристите също бачкаме със сетове и си сметни колко ше е да си направиш сет от 2 свирки, добра стойка че да не ти се клати и екстрите към тях... Много горещо препоръчвам да си вземе свирката на лизинг, защото иначе е непосилно за средния българин. DGX 305 излиза 60-70 кинта на месец ако си ги земеш с цялото оборудване. И така една година. Това е инструмент, с който трябва да искаш да се занимаваш иначе парите не си струва. Просто сметни за тея пари колко бира може да си купи човек... :green: Редактирано Януари 22, 2006 от NoSoul Цитирай
Лелдорин Отговорено Януари 23, 2006 Автор Отговорено Януари 23, 2006 ще те разочаровам-когато взимаш на лизинг цената се оскъпява с 29%.dgx 305 ще ти излезне колкото 505 ще събира май Цитирай
Topsun Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 алооооу,вие откачихте!разлика между клавир и синтезатор!в предишни теми съм писал,че няма такава дума клавир!камо ли да има разлика между клавир.ми що не ми кажете разликата между самосвирка и йоника или мастъркийборд и уоркстейшън!я се спрете!това с просто различни модификации. по темата-момчето да събере общо 1000лв и да си вземе нещо на старо! Цитирай
NoSoul Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 (Редактирано) Ако ше събира да си взима нещо наведнъж наистина да си вземе на старо, но все пак да внимава от кой го взима. Примерно от разпродажба в репетициона е мн лоша идея П.П. в предишни теми съм писал,че няма такава дума клавир! Има 2 клас-а на инглиш - Keyboard и Sintezer. Разлика има, даже ме светнаха точно каква е в темата "терминология" Редактирано Януари 23, 2006 от NoSoul Цитирай
Topsun Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 както пише небезизвестнич модератор иван доктора: клавир е немско понятие и се използва за клавишен музикален инструмент. Използва се като сборно наименование на различните видове клавишни инструменти. много общо говорим тук,не е благозвучно,не знам,но изглежда вашето поколение го употребява това повече.за мен не е нормално да се изразявам такакакто и да е....прищевки на един перфектционист... P.S.не ми обръщайте внимание!!! Цитирай
miro Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Бре,тоя перфекционист!За безсмислените обеснения и въпроси какво е свирка трябва да питаме тия дето ги правят :green: ,но на много места-албуми на сериозни музиканти -е изписано отделно keyboards от synthesizers Цитирай
Topsun Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 (Редактирано) Бре,тоя перфекционист!За безсмислените обеснения и въпроси какво е свирка трябва да питаме тия дето ги правят :green: ,но на много места-албуми на сериозни музиканти -е изписано отделно keyboards от synthesizers евала!!!поне keyboards или synthesizers е доста по-добре от клавир край на офтопика Редактирано Януари 23, 2006 от Topsun Цитирай
Yiwigi Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Лелдорине, има тема някъде в "купувам-продавам" за една Ямаха S03 за 600 лв. мисля! Това във всеки случай е по-добро от DGX-а по лично мнение И пак лично мнение: аз за разлика от Nosoul мисля, че не си струва да си купиш DGX или PSR за тия пари... Един стар Роланд от Д (пр. Роланд Д-50 - страхотен инструмент!) серията примерно е далеч по-добро решение, защото имаш възможност ти да си правиш звуците...Вероятно звуците на Ямаха DGX са по-добри :read: , но пък не можеш ти да си модулираш пачовете! Въобще, човекът трябва да прецени кое му е по-важно и така да избира Цитирай
NoSoul Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Това вече според мен си зависи от музиканта. Ако това му е първата свирка и досега е свирил на пиано, не мисля че ще му е лесно на Роланд. Аз останах с впечатлението че човека търси нещо, които да вади хубав звук и да дрънка любими парчета на тях... Цитирай
miro Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Щом е така S03 е перфектен вариант.Стррува си парите!Но,нека да внимаваме със старите клавири,електроника е все пак! Цитирай
Лелдорин Отговорено Януари 23, 2006 Автор Отговорено Януари 23, 2006 Лелдорине, има тема някъде в "купувам-продавам" за една Ямаха S03 за 600 лв. мисля! Това във всеки случай е по-добро от DGX-а по лично мнение И пак лично мнение: аз за разлика от Nosoul мисля, че не си струва да си купиш DGX или PSR за тия пари... Един стар Роланд от Д (пр. Роланд Д-50 - страхотен инструмент!) серията примерно е далеч по-добро решение, защото имаш възможност ти да си правиш звуците...Вероятно звуците на Ямаха DGX са по-добри :read: , но пък не можеш ти да си модулираш пачовете! Въобще, човекът трябва да прецени кое му е по-важно и така да избира нито той нещо знае,нито аз кажи нещо повече.каква е разликата,кое е по-добре и тн.роланд д-50 какви пари е?на старо за колко може? Цитирай
Recommended Posts