Jump to content
Българският форум за музиканти

Балкански Ритми


MaFro

Recommended Posts

Здравеите на всички, нов сам във този форум и се интересувам по един въпрос. Имам синтезатор CASIO кои модел мисля че не е нужен.. причината за която пиша е защото този модел няма вградени балкански ритми , а и също така няма и вход някакав да фкарам ..и имам идея ако си намеря балкански ритми които мога да ги използвам със компиутар имам предвид по простичко ми трябват балкански ритми мп3 формат ... компиутара да си сфири ритмите .. и аз покраи него сас синтезатора .. понеже друг варянт няма да използвам балкански ритми .. а истинския проблем е че не успявам да си намеря балкански ритми мп3 формат в нета .. тъи че ако някой може да ме упъти от къде мога да си сфаля мп3 формат .. или пък формат за синтезатор .. и програма с която да й преобразувам формата към мр3 ! Благодаря на всички отзовали се , ще бъда много благодарен ако някои помогне. Довиждане :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гледам, че тука никой не помага на кръчмарски свирачи... сега ще ти обясня някои неща, прочети ги, премисли кое как е, и кажи (: извинявай, ако ти обяснявам неща, които вече ги знаеш, но така или иначе си дал твърде малко информация, няма как.

погледни все пак кой модел ти е свирката и дали все пак няма midi вход и изход (тва са 2 или 3 букси петици). дори да има, това не е гаранция, че можеш да ги вкараш в синтезатора, затова пък много разширява наличните възможности. сега ще ти обясня какво имам предвид. mp3-ката съдържа компресирани данни за някакъв звук - честота и амплитуда. midi файлът пък съдържа данни за това коя нота кога започва, кога спира, темпо, ефекти и т.н. сам се досещаш, че midi-то е доста по-удобно за всякакви импровизации и акомпанименти, тъй като може да се редактира, адаптира, транспонира и прочие -ира доста по-лесно и удобно. заради това и синтезаторите боравят с midi файлове, а ритмите, които ти търсиш, са базирани също на него. съответно при повече добро желание аз или някой колега може да ти намери програма, която да ти акомпанира на базата на какъвто ритъм искаш, в каквато тоналност искаш, и т.н.

сега идват и питанките. ако компютърът, с който ще свириш, е по-съвременен, данните от midi файловете могат да се изпълнят от т. нар. vst-инструменти - програми-синтезатори, от каквито има богато разнообразие в нета, да се получи високо качество, и да бъде ефектно. ако е по-слабичък, ще бъдеш ограничен значително откъм звуковите възможности. съответно ако имаш midi вход и изход на клавира, в първия случай ще можеш от клавиатурата му да свириш с някое хубаво vst на компа, което ще звучи много яко (тук идва проблемът с неизбежната латенция - няколко хилядни от секундата разминаване между това, което свириш и това, което чуваш, може много яко да ти обърка свиренето), а във втория - ще можеш да накараш компютъра да управлява casio-то и да свири през него, така че да не се товари.

та... кажи какъв модел е синтезаторът, какви са характеристиките на компютъра, с който смяташ да свириш, и ще ти кажа какво следва.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.