Jump to content
Българският форум за музиканти

Blackheart BH15H


Recommended Posts

Лошото е че не знам колко ще излезе от него към анодите, и дали е достатъчно за да извадя 15W мощност.

 

Трафа е работил в радио с повечко лампи но не знам дали EL84, мисля че ще издържи без проблем - ако не - имам по-мощен :thumbs_up:

 

Кое е това радио, дето има 15 вата изходна мощност? От нашенските най-мощни, Концерт и Симфония имаха по 6-8 вата със зор. Та нито с изходящите, нито със захранващите няма да има повече ватове. Предполагам, че няма да се инвестира в истински трансформатори, така че очакванията ми са, да се получи нещо което е далеч от цитирания оригинал.

Няма как да не подкрепя Дими за всичко, написал досега по темата. Е, малко е по-рязък, ама се вижда, че има защо. Моето мнение е, че самата тема е пример за много желание, и ...

В кратце не че аз знам много за тези неща но ти си доста в началото така да се каже - дерзай...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно си прав, в този ред на мисли след срещата ни преди няколко месеца, послушах твоя съвет и на Дими че е бесмислено да правя лампов преамп без да имам крайно лампово стъпало. Сегашното ми начинание е в правилната посока. Мисля че подобни начинания не трябва да се отрязват в зародиш. Имам повече от желание, опит с лампова техника имам малък - за съжаление не достатъчен. На Дими не му се сърдя, писали сме си няколко пъти по скайпа и никога не е отказал помощ и съвет. Същото мога да кажа и за Емил (fire_garden) както и за Ники (fena). Винаги съм срещал желание за помощ къде със съвет, къде директна помощ. До сега съм отказвал единствено защото смятам че всеки труд трябва да се заплаща - при мен музиката отдавна е само хоби и това ограничава средствата които мога да вложа. Всеки има право да използва какъвто тон иска - стига да няма обиди. Това е свободен форум и писането е въпрос на желание. Наистина ще се радвам да получа помощ - но дори и да не получа, това няма да промени мнението ми за никой в този форум - в крайна сметка всичко е въпрос на желание.

 

Валяк - не знам от какво радио е този траф - но ако не е достатъчно мощен имам по-мощни, наистина нямам представа как да разбера колко е мощен.

 

Най-големият ми проблем е откриването на "технически недомислици" както ги нарича инж. Манов - но ще се наложи да ги отстранявам в движение.

 

Благодаря на всички за съдействието - дори и под леко заядлив тон, ми помогнахте поне малко.

Редактирано от keeper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо истината се приема като демотивация вместо като мотивация? Никой няма за цел да те отказва, а да те накара да научиш това, което не знаеш. Това, че се захващаш с неща, които изискват определени знания и възможности е твой избор.

За да направиш един елементарен усилвател, като избрания от теб, трябва да можеш да си измериш трансформаторите, да сметнеш какви напрежения и токове са необходими, и да мислиш върху това, което ти се подава като отправна точка за анализ.

Ето ти една от недомислиците - отоплението на крайните лампи (6,3 волта) се изправя (6,3х1.41=8.89 волта) и се подава на отоплението на предусилвателните лампи (ECC83/6,3волта). Дори да се отчете спада в диодите (2х0.6 волта=1,2 волта) остават 7,5 волта. Предполагам , че не си чувал за преволтирани лампи, нито пък за леко намаление на отоплителното напрежение (примерно 5,9-6,0), с цел намаляване на шума.

Помислял ли си, че принципната схема не дава достатъчно информация за конструктивна работа? Електрическият монтаж има свои изисквания, които се обясняват доста сложно. За да не ме контрира пак някой, че използвам терминология (с цел самоизява), няма да казвам за какво става въпрос, само ще вметна, че за да стане усилвател, а не генератор или шумов източник, ще трябва да се предвидят много подводни камъни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.