emilov_opel Отговорено Февруари 20, 2010 Автор Отговорено Февруари 20, 2010 Какво не ми е ясно? Май сичко . (Ринти) Защо в сорса има толкова голямо съпр. - 100ком Какъв е тоя режим , и с какъв ток , баси... Защо на вторият в дрейна има долу 8,2к ? Изобщо как ограничава , трябва да си усилва мирно ... Според мен ако смениш транзисторите вълшебната табличка с напреженията по транз. ше отпадне . Шибаните полеви от този тип имат твърде различни преднапрежения и дрейнови токове.... Цолов аз поне инцидентно се зарибих за момента с това дистерче , 20 год почти не съм пипал поялник... Работя в строителството , така че ще ме/ ни извиниш за некомпетентността . Но те- ! ( Вр. диалект) поне можем да разберем за какво говориш ... Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 21, 2010 Отговорено Февруари 21, 2010 Те- този ДИСТОРШ. ( от дясно ) съм си го правил преди 20 години , страхотен беше за ония години , малко можеха да си го позволят ... Този дист и аз го правих преди 17 г. и си спомням, че нямаше ефект ако не се спазваше конфигурацията на свързване на адапторите ...както е дадено на чертежа. Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Отговорено Февруари 22, 2010 Не съм я пробвал досега тази схема , платката е грозна , така и ще си остане Остава и проблемът който казва П.Валяк , че информация не се дава без нищо... доста е прав... Все пак и на мен много са ми дали , обяснили ... не - знам, да помогнем малко на младите . Първо звукът е страхотен , не съм музикант , но мн. ми хареса , записах го , не знам къде да го кача за да се похвалим.. Какво промених от схемата -- 1 - диодите категорично германиеви - точчкови напрежение отпушени 0,25в (крадени ) 2 - транзисторите ВС148С (2-ра употреба) Кондензаторите керамични 0.1 мФр навсякъде за да нямам грижи с утечки . 3- емитерни резистори - никъде не слагах, но не пречат де .. 4- колекторни по 15к ом , базови нагоре по 220ком , към маса не са критични 68к , са мойте , до 120 к Се става 5 - ресистори прехвърлящи м/у стъпалата 2- 10 ком , к'вот хване пинсетата . Проблеми единствено ако хващаш поялника като мен обратно (изпогорих се ) хваща се от към кабела иначе пари. Успех от сърце на който се зариби и го пробва, да си кара по фабричната схема по- по- горе (Биг муфф) . Съжалявам , че не видях че има по- стара подобна тема , иначе нямаше да отварям тази .... Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Отговорено Февруари 22, 2010 http://www.bgaudioclub.org/gallery/display...cat=0&pos=0 Te - как стърже , с диктофонче е записа мн. кофти . Животът е кофти. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Боже човек, на какво свириш??? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 На гайда с компресор.... , пардон, с дисторЖШЖШън Браво Емо Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 22, 2010 Автор Отговорено Февруари 22, 2010 Ако имате предпочитани състави , само кажете кои са , ще ви ги изсвиря Само да не излъжа някой - резисторите база /колектор са ми по 440кОм . Просто имах 220к и сложих по две... Цитирай
Recommended Posts