EuroDance Публикувано Февруари 17, 2010 Share Публикувано Февруари 17, 2010 Колеги, в последните 1-2 години масово в комерсиалния поп-фолк се използва една солова бленда и редица нейни добри имитации. Питането ми е от какъв източник идват - Korg Pa800/Pa2x или нещо друго? И под какво наименование могат да се намерят в съответните свирки? Прилагам 5 кратки откъса с въпросните бленди: http://dox.bg/files/dw?a=d3b3235159 http://dox.bg/files/dw?a=57634a53b4 http://dox.bg/files/dw?a=6acbec5c90 http://dox.bg/files/dw?a=c10845887e http://dox.bg/files/dw?a=722268771e Предполагам все някой използва някоя от посочените и може да отговори на въпроса ми! П.П.: И още нещо - самите бленди какво представляват като waveforms? Обикновени saw вълни с бавен моно фазер и модулация на pitch-а? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Killerbee Отговорено Февруари 19, 2010 Share Отговорено Февруари 19, 2010 Със сигурност ти казвам,че това не са бленди правени на па800/па2 . Голяма част от тези звуци са правени s moss board на корг тритон,както и от безброй виртуални VST синтезатори чрез компютър,също така и от стари аналогови синтезатори (yamaha dx , casio cz) . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EuroDance Отговорено Февруари 20, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 20, 2010 Със сигурност ти казвам,че това не са бленди правени на па800/па2 . Голяма част от тези звуци са правени s moss board на корг тритон,както и от безброй виртуални VST синтезатори чрез компютър,също така и от стари аналогови синтезатори (yamaha dx , casio cz) . Да, това е ясно, но доколкото съм чувал ги има вградени на някой от Korg-овете (не Triton), предполагам си имат някакви имена самите пресети, с които са популярни сред чалга-клавиристите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Killerbee Отговорено Февруари 21, 2010 Share Отговорено Февруари 21, 2010 Не мога да ти кажа как са наименувани, но тази бленда без семплиране от друг клавир не може да се изкара от фабричните звуци на па800 или па2! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EuroDance Отговорено Февруари 23, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 23, 2010 Добре, благодаря за информацията! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_Pippo_ Отговорено Февруари 23, 2010 Share Отговорено Февруари 23, 2010 ми колега аз направих на касиото ми два подобни бленди несъ точно същите ма пак нещо подобно е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misho.d Отговорено Февруари 23, 2010 Share Отговорено Февруари 23, 2010 (Редактирано) Това са семплирани тонове (от три тона) с готов ефект-делей ревебр,не всяка свирка ги чете ( по-малак клас свирки блокирват). Става въпрос за така наречените бленди на(гайда, кавал и др.) Удоволствието ще ти струва от 4000 до 7000лв. И тук нестава въпрос за подобни, или ги имаш точните или нямаш нищо. Редактирано Февруари 23, 2010 от misho.d Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teiton Отговорено Февруари 23, 2010 Share Отговорено Февруари 23, 2010 Здравей,колега! С много софтуерни синтезатори можеш да направиш тези зввуци,но трябва да се поиграеш.Мисля ,че специално звука от 1-вия линк, който си постнал е от КОРГ М3(лично мое мнение),но може да се справиш и без 4000 -7000 лв,(Да изввинява колегата).Не е задължително да са семпли. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teiton Отговорено Февруари 23, 2010 Share Отговорено Февруари 23, 2010 Това са семплирани тонове (от три тона) с готов ефект-делей ревебр,не всяка свирка ги чете ( по-малак клас свирки блокирват).Става въпрос за така наречените бленди на(гайда, кавал и др.) Удоволствието ще ти струва от 4000 до 7000лв. И тук нестава въпрос за подобни, или ги имаш точните или нямаш нищо. Изввинявай,но ако ти я имаш"така наречената бленда"като семпъл,това не означава,че няма как да се направи.И какво значи "по-малак клас свирки блокирват"?Какво искаш да кажеш?Хем семпли ,хем "блокирват"? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misho.d Отговорено Февруари 24, 2010 Share Отговорено Февруари 24, 2010 (Редактирано) Абе колегите какво умувате не знам, вече всеки музикант с народно и поп фолк свирене(на живо) ги има, а тези който (уж) са специалисти по блендите съм ги чувал. Слушай сега моят съвет: Ако мислиш че имаш добра свирка(ПА80 ПА800 и т.на т.) Ако мислиш че свириш в реално време Отиди в първата кръчма помоли се на колегите да ти свалят на флашка или на дискета семпли на гайда кавал и акордеон и това е. Бре бре бре то голяма тема стана за един чалгаджийски семплер. И още нещо, с тези измислените тонове класика няма да свириш. А защо не попиташ дали има семплирано пиано или китара.? Редактирано Февруари 24, 2010 от misho.d Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EuroDance Отговорено Февруари 24, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2010 @misho.d - С извинение, колега, но тия бленди нямат нищо общо с кавал или гайда. Това са електронни звуци, а не семплирани акустични, ако ще и с 50 ефекта да са. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misho.d Отговорено Февруари 24, 2010 Share Отговорено Февруари 24, 2010 Ей ти най-накрая ме разбра бре, браво. На мен не ми обяснявай какви са, а обясни на тези чалгаджий дето ми напълниха пощата с молба, (ажаба) как се правило гайда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EuroDance Отговорено Февруари 24, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2010 Ей ти най-накрая ме разбра бре, браво.На мен не ми обяснявай какви са, а обясни на тези чалгаджий дето ми напълниха пощата с молба, (ажаба) как се правило гайда. Добре, но това няма нищо общо с темата и звуците, за които се пита в нея. Нито пък аз имам общо с въпросните "чалгаджий", които са ти спамили пощата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Февруари 25, 2010 Share Отговорено Февруари 25, 2010 Само да вметна, че някой по-горе каза, че Yamaha DX била аналогова.. еми не е.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_Pippo_ Отговорено Март 6, 2010 Share Отговорено Март 6, 2010 (Редактирано) Това са семплирани тонове (от три тона) с готов ефект-делей ревебр,не всяка свирка ги чете ( по-малак клас свирки блокирват). Става въпрос за така наречените бленди на(гайда, кавал и др.) Така колега виж може да съм малак и нов в занаята ама не и глупав с малко търпение и желание направих три кавала , несъ точно като семплирани обаче звуи горе-долу като семплирани ето ти клип. http://dox.bg/files/dw?a=1e10c14a04 извинявам се за качеството на клипа и за внезапното свършване ама ми паднаха батериите на апарата Редактирано Март 6, 2010 от _Pippo_ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts