tecs Публикувано Януари 14, 2006 Публикувано Януари 14, 2006 Някой може ли да ми обясни техническото устройство на работа на електрическите барабани и по-конкретно превръщането на удара на палките в импулс... откъде мога да намеря такива елементи и т.н сванахте накъде бия много ще съм благодарен ако някой се отзове Цитирай
Topsun Отговорено Януари 14, 2006 Отговорено Януари 14, 2006 не съм чувал до сега за електрически барабани.тези сигурно се включват в тока има електронни барабани Цитирай
7thString Отговорено Януари 14, 2006 Отговорено Януари 14, 2006 Ми доколкото съм запознат, работата става с тригери- нещо като примитивен вариант на микрофон, чиято цел е да засече единствено момента на удара и силата му- нещо като микрофончетата на апаратчетата за мерене на кръвно налягане. После има една машинка, където отиват сигналите от тригерите, която един пич барабанист ми каза, че се наричала перкутер и най-общо казано май представлява семплер- една колекция от звуци(на ударите на всички видове барабани). Принципа е прост- удряш касата, тригера записва момента и силата на удара, праща го в перкутера и се изпълнява bassdrum.wav с определената сила на звука. Вероятно са измислени и по-интелигентни сензори- примерно да отчитат дали удряш чинела по периферията или централно и т.н. Цитирай
darmonko Отговорено Януари 14, 2006 Отговорено Януари 14, 2006 Единствения начин да си направиш сам "електрически" барабани е да си купиш тригери и д аги сложиш на някакви стари барабани иli дори на глухи барабани.следващото което ти трябва е модул за барабани ,примерно Yanaha DTX или Yamaha DTXPRESS или някаква друга марка които са специално направени да превръщат електронните импулси в звуци и имат памет с най-различни семпли.За тригери можеш да използваш тези които се продават в магазините и са специално за барабани,но върши работа и обикновен пиезокридтален адаптер за китара.Тригерите работят на принципа на кондензаторните микрофони.вибрацията на предизвикана от удара на палките се улавя от диелектрик които е съставен от две полупроводникови пластини.Когатоте се допрат се получава импулс който се предава към модула който го усилва и обработва.електронните барабани работят на същия принцип но с доста по-усложнена схема,при тях диелектриците са поставени под повърхността на падовете и то на разли4ни места.като в зависимост от това къде удариш може да се произведе различен звук.Другото предимство на фабрично произведените електронни барабани е че (на някои модели) има динамика,което с барабани собствено производство е почти невъзможно да направиш Цитирай
Katsko Отговорено Януари 14, 2006 Отговорено Януари 14, 2006 само да вметна че и клавир може да изпълнява ролята на банка и ако е добър,доста по-добре от евтините модули Цитирай
darmonko Отговорено Януари 15, 2006 Отговорено Януари 15, 2006 Да по принцип може и компютър,както практикуват в повечето "дигитални" студиа Цитирай
Topsun Отговорено Януари 15, 2006 Отговорено Януари 15, 2006 възможно е,но друго си е да седнеш на един готин DDrums,като заговорихме за студионяма нищо по-хубаво от живия звук!!!иначе тригерчета... Цитирай
Katsko Отговорено Януари 15, 2006 Отговорено Януари 15, 2006 стига бе,марката нема значение ,тя е личен вкус,иначе си прав,само дето и за на живо не предпочитам тригери,по много причини които не мисля че някой има сериозен интерс да научи затова нема да ги споделям:) Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 стига бе,марката нема значение ,тя е личен вкус,иначе си прав,само дето и за на живо не предпочитам тригери,по много причини които не мисля че някой има сериозен интерс да научи затова нема да ги споделям ъхъ, получава се тригерерия Цитирай
Katsko Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 стига бе,марката нема значение ,тя е личен вкус,иначе си прав,само дето и за на живо не предпочитам тригери,по много причини които не мисля че някой има сериозен интерс да научи затова нема да ги споделям ъхъ, получава се тригерерия хахаха!!! :green: :green: кефи ме спора тригери срещу акустика.... :read: Цитирай
Edko Отговорено Февруари 11, 2006 Отговорено Февруари 11, 2006 Ето тук има една дискусия относно изработката на е-drumset. В едно от мненията накрая е сложено и демо на изработения инструмент. Изработка на е-drumset Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 12, 2006 Отговорено Февруари 12, 2006 стига бе,марката нема значение ,тя е личен вкус,иначе си прав,само дето и за на живо не предпочитам тригери,по много причини които не мисля че някой има сериозен интерс да научи затова нема да ги споделям ако нямаше значение,все още щеше да свириш с тактон или амати... Цитирай
Katsko Отговорено Февруари 12, 2006 Отговорено Февруари 12, 2006 не бе батеее....аз говоря за СЕРИОЗНИ марки и сериозни серии...че разликата е минимална..... Цитирай
Recommended Posts