Kanara27 Публикувано Февруари 4, 2010 Публикувано Февруари 4, 2010 Въпросът е следният, имам един орфей от 20-на години който вече има сантиментална стойност, пък и все още става за свирене, но нещо е загубил блясъка си. Поучукан е по ръбовете и розетката е много зле. Като я гледам е някакъв вид лепенка, та си мислих че би трябвало да се продава по магазините, но проверих в 1-2 но само кимаха с глава. Някой ако е виждал да продават такива моля да сподели. Може да ми помогнете и с познанията си - как да възстановя черните кантове по тялото. И лакът се е поулюпил на места, но мисля че няма да успея да го сваля и т.н. - по-скоро бих я развалил ако опитам. По скоро внимателно бих минал местата с нов лак(ако зная какъв се използва) и леко шлайфане??? Ще съм благодарен на всякакви идеи. Цитирай
rockozaurus Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Моята си извадих от тук.След това е увеличаваш и обработваш на фото-шоп, разпечатваш, принтираш на цветен принтер, залепваш на мястото, лакираш(спрей) и туй то...По магазините- изключено да намериш. Цитирай
Kanara27 Отговорено Февруари 5, 2010 Автор Отговорено Февруари 5, 2010 Мастилата са на водна основа? Няма ли да се размие като минеш със спрея?На каква хартия(материал) я отпечата? Цитирай
rockozaurus Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Отпечатах я на най обикновена принтерна хартия.След това я ламинирах, обаче в последствие разбрах че след като изрежеш розетката започва да влиза въздух от страни и ламината се разхерментизира...Затова я лепнах на право с двойно залепващо тиксо , след това запечатах с нитроцелулозен лак на спрей.... и заспа.За да не се разлее боята не трябва да заливаш обилно лепенката с лак, а започваш с много къси пръски колкото да има някакво количество лак което да направи първоначален филм...След това вече може да пръскаш по-обилно. Цитирай
Yves Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 (Редактирано) от ибей За 20 кинта ще пристигне в кварталната поща Редактирано Февруари 5, 2010 от Yves Цитирай
Recommended Posts