Jump to content
Българският форум за музиканти

Една молба кам барабанистите


Recommended Posts

Колеги имам следната молба :bravo:

Трябват ми нотните и ритмични стойности на

така наречените "картофи" ако може и разновидности

и по възможност за комплект:

2 каси, 2 алта, бас темпан, барабанче, фус, 3 чинела :bravo:

може и на миди, предварително благодаря на всички ви :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре де тъп ти е въпроса ама аз ще пробвам да ти отговоря :blink: Картофите по принцип са различни комбинации между крака и ръце(как звучи само) пишеш примерно два удара на барабанче, два каса, два 1 том, два 2 том, два каса, четири на барабанче...и т.н всичко това във тридесет и вторини примерно поиграваш си малко с велоситито и получаваш картофи

можеш да ги пишеш и в триоли естествено и във всякакви стойности в зависимост от парчето...просто пробвай различни комбинации между крака и ръце....и вземи си намери някое видео на барабанист ...Тери Бозио, Портной, Уекл абе почти във всяко видео ги обясняват тия неща :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря tupoto kopele :godbless:

 

Все пак някой нямали някво миди да го видя нагледно

като нотни стойности и по точно комбинациите им

Благодаря :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе, за пръв път...ако наистина е така, то ме втрещи...е чуй барабаниста на УАСП отпреди нам колко години, оня Баналния...картофи та дрънка и това е ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ебахти и аз се удървих с тия картофи,макар ,че после се сетих като обясни колегата копеле:pray:....Аман с глупави термини...Затуй сигурно некой ни викат прости тупанджии...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай това:

-ВD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-BD-BD-BD-BD-BD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-

Аз съм все още неграмотен,но ще разясня.BD означава Bass Drum(Каса),а Sn значи Snare Drum(соло барабанче).Аз ги свиря като шестнайсетинки и съм стигнал до темпо150 :) ,но го започнах в темпо 90.Това упражнение се почва много бавно ,за да са равни ударите на двата крака.За това упражнение ти е нужен двоен педал или две каси и горещо го препоръчва на всички дръмери.

Аре картофени другарчета много свирене требва да се изяде,за да докараме истинска картофел техника :D

Редактирано от bonzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"картофи" значи брейкове по томовете с много удари,които напомнят на изсипване на чувал с картофи на земята по звук...пояснявам просто за нечувалите тоз популярен израз:) :read:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мене батко Майк ми показва от уроците че трябва да се почва от ръцете.поне на мен така ми е по удобно,но незнам дали има значение.

Любимото ми което винаги си го правя за загрявка е : Sn-Sn-BD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-Sn-Sn-BD-BD-T1-T1-T1-T1-BD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-FT-FT-FT-FT-BD-BD-Sn-Sn-BD-BD-Т1-Т1-BD-BD-T2-T2-BD-BD-FT-FT-Sn-Sn-C+BD.

колкото се може в по високо темпо . отначало правиш съвсем опростени комбинации (2х2) Sn-Sn-BD-BD-Sn-Sn-BD-BD..... вместо барабанче удряш томовете,флур-а. може да после (4х2) Sn-Sn-Sn-Sn-BD-BD-Sn-Sn-Sn-Sn-BD-BD-T1-T1-T1-T1-BD-BD-T2-T2-T2-T2..... след това преминаваш на (6х2) .. стана ти ясно. разменяш местата на касите и ръцете... правиш си разни комбинации, не е трудно,стига да има от каде да го видиш или някой да ти го покаже. не е задължително да имаш кардан или две каси за да ги правиш,става и с една. важното е ти да се накефиш и по време на парчетата да знаеш каде да ги ползваш. нещо което аз никога няма да науча :) :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз много обичам да си правя картофи по помашки. Във фурната, цепнати на две с малко масалце и солчица ... става направо ... да си отрепеш тъщата от кеф :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.