oglE Публикувано Февруари 3, 2010 Публикувано Февруари 3, 2010 Мараба сдобих се с две пърчета талаш и ся искам да ги снадим и да барнем тук там и да стане бичме Начи беше цяла ама успях да развия некви болтове и стана на гриф и тяло има малък проблем... потенцометрите и квото още там има са натикани вътре и незнам как да ги измъкна... та като цяло нещата които искам да направя са: 1. да се изреже част от предното такова за да може да сложа пикгард 2. да се измъкнат сички мишки от вътре и квото още има... 3. да разберем тия жици от къде са изфръкнали и къде тряа се набутат 4. да монтирам жак и да го свържа съответно 5. да си купя нови от тия дето се връткат и да се сложат и свържат 6. да сложим пикгард 7. да си намеря нови болчета да затегна грифа че тия дето ги извадих бяха различни по големина и с различна стъпка 8. някой който да ми казва кое как да направя (wasntme) естествено нещата които не са по силите ми... някой лютиер може би ама съм доста на червено с бюджета :/ Благодаря предварително ама много много и Поздрави :] п.п снимките ще кача след мънинко Цитирай
oglE Отговорено Февруари 3, 2010 Автор Отговорено Февруари 3, 2010 Ето и снимките :] --> http://ogle.snimka.bg/hobby/bass.469801 Цитирай
noflip Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 абе не съм убеден, че от тялото на полуакустична китара можеш да направиш бас. плюс това като чета как наричаш джиджавките и врътките мисля, че трябва да намериш някой, който разбира повече да ти помогне с целия проект. не се заяждам, ами казвам, че може би отхапваш прекалено голяма хапка като за пръв проект. поздрави и успех/ Цитирай
oglE Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) аз само за благозвучие :] знам ги как се казват "джиджавките и врътките" и това е оригиналното тяло на бас китарата :] просто развих болтовете :] по темата: питах тук таме и ми дадоха по добра идея... да пробия отвор на задния капак да направя място и да сложа цялата електроника там и после да свържа и да сложа потенциометрите или нещо подобно... дайте съвети и предложения как да подходя ще съм благодарен на всичко :] гледам доста хора са прегледали темата пък никои не пише :/ драснете някакво предложение каквото и да е то и така :] поздрави (hi) Редактирано Февруари 4, 2010 от oglE Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 Трябва да ги запоиш отвън и да ги вкараш през f-отвора Цитирай
oglE Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 мерси за съвета ама има проблем ф отвора е твърде малък дори немога да ги изкарам :/ Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 Всичко може, само трябва да си по-упорит и сръчен. Точно в момента се занимавам със същия модел бас и съм малко след този етап: Цитирай
mexico Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 noflip - това си е бас-китара, и то ORFEUS - такъв беше първия ми бас. oglE - ако искаш от това да излезе музикален инструмент, който да става за свирене, обърни се към лютиер. Ако просто ти се играе на "да барнем тук там и да стане бичме"..., ами действай. Аз също не бих те посъветвал да пробиваш гърба на баса. Успех в начинанието! Цитирай
oglE Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) така ли е - мисля че или отворите са по малки или потенциометрите са по големи щото наистина бая дърпах суках не излизат Редактирано Февруари 4, 2010 от oglE Цитирай
oglE Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) мексико - мерси и на теб за съвета, а можеш ли да ми кажеш как да пробия отвор отпред стърчът кабели отвсякъде и явно са оплетени някъде щото немога да ги издърпам целите а и е доста близо разтоянието окло 2 пръста и половина и немога бръкна кой знае колко навътре :/ Редактирано Февруари 4, 2010 от oglE Цитирай
Viper-X Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 и допълнение, пикгард не бих препоръчал, а ако имаш проблеми с кабелите, просто извади адаптера и си поиграй така Цитирай
oglE Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 и допълнение, пикгард не бих препоръчал защо ? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 oglE, смяташ ли, че при производството на тези басове първо са слагали електрониката, а чак след това са ги лепели и боядисвали? Ако не мислиш така, значи, щом нещата са влезли, трябва и да излязат, нали? Успех Цитирай
rockozaurus Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Ако не мислиш така, значи, щом нещата са влезли, трябва и да излязат, нали? Успех Според законът на Мърфи по трудно е влизането Цитирай
Recommended Posts