AXE Публикувано Декември 13, 2004 Публикувано Декември 13, 2004 Не знам защо но на 3те китари, които съм имал/имам, като настройвам 3та струна (G), тонът винаги е нестабилен. Под нестабилен имам предвид че тунера играе нагоре надолу, докато при другите струни не е така (почти). Просто ми е любопитно дали само при мен е така, и ако не е - някой има ли обяснение Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 И мойта китара като се разстройва, първо се разстройва 3-та. Цитирай
Dylan_101 Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Тва е щото трета струна е най-слабо опъната и съответно най много се разстройва по тон на единица дължина, т.е. ако всички струни се удължат с 1 см, трета ще се "отпусне" най-много. Решение на това е да се използва по-дебела 3-та струна, ама кой знае защо не го правят - дебелините са си стандартни.. Цитирай
Guitar_man Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 На моя Самик пък 1 струна е нестабилна Цитирай
killer Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Един от възможните проблеми е интонацията. Ако китарата ти е с Флойд Роус то трябва да се настрои интонацията на съответната струна като се развие държача на струната (от страната на флойда) и да се премести назад/напред според това дали тонът е по-висок или по нисък! За проверка на интонацията направете флажулет на 12 позиция (натурален) и след това натиснете 12 позиция, тонът трябва да е еднакъв, ако имате разминаване значи интонацията не е вярна! За предпочитане (по-скоро задължително) е сравнението да се прави с тунер!!! Малко е пипкава работата докато настроите интонацията но след това резултата е една добре настроена и вярна китара Предполагам че повечето от вас знаят за настройването на интонацията и за тях горните редове са напълно излишни, но това по скоро е за хората които не знаят за интонацията Дано да ви е от полза Поздрави!!! Марио п.с По лестният начин е ако имате "интонационен тунер/пособие/инструмент" (много груб превод ) http://www.jemsite.com/tech/t_1setup.htm#step6 проверете стъпка 6 там всичко е описано!!! Цитирай
EmchoDT Отговорено Декември 14, 2004 Отговорено Декември 14, 2004 Хм аз на моя ибанец нямам такъв проблем?????? Цитирай
boogerman Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Хм аз на моя ибанец нямам такъв проблем?????? аз също, но преди около година имах... както каза killer, всичко идва от интонацията при мен проблема беше с първа струна... Цитирай
bigjav Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Виж, това е интересно, аз също забелязвам несигурност при трета струна, а по принцип не виждам никаква връзка между интонация и правилото удължаваш една, отпуска се друга?! Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Виж, това е интересно, аз също забелязвам несигурност при трета струна, а по принцип не виждам никаква връзка между интонация и правилото удължаваш една, отпуска се друга?! Kато удължиш струната, натоварването се променя, и се нарушава баланса между опъна на пружините и опъна на струните (за китара с Флойд, де ) Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 И за цигулка,заради подвижният струнник... Цитирай
Armaggideon Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Има един модел на Yamaha - AESFG, при който е адресиран този проблем - 1-во прагче на 3-та и 2-ро прагче на 2-ра струна са огънати. Цитирай
JEMer Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Има един модел на Yamaha - AESFG, при който е адресиран този проблем - 1-во прагче на 3-та и 2-ро прагче на 2-ра струна са огънати. Fretwave - още инфо по въпроса. Цитирай
Recommended Posts