Jump to content
Българският форум за музиканти

Лепила


Recommended Posts

Веднага отговарям, че чакам да ми донесат едното от посочените лепила от края на света, а после ще пиша как е станало. И още се чудя дали не трябва да извадя (откъртя или изрежа по лепилото) целия гриф, а после да го лепя изцяло и наново... Мисля си да използвам спринцовка за другия вариант, но дали ще стане - един господ знае :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

. И още се чудя дали не трябва да извадя (откъртя или изрежа по лепилото) целия гриф, а после да го лепя изцяло и наново...

 

Браво ! Имаме участник познал верната посока :thumbs_up:

На това место и по този начин се разлепват само лошо напасвани шийки с големи фуги. Във фабриките разчитат на лепилото да компенсира лошата сглобка .

 

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки ден се изненадвам все повече от конструкцията на китарата си. В момента, в лошото положение с луфта, се оказва, че хитрият инжинер от Казанлък е направил китарата така, че грифът да се държи основно на фингърборда. Самото лепене между грифа и тялото на китарата се осъществява главно чрез фингърборда. Тоест, трябва да разлепя около 30 квадратни сантиметра лепило, за да разбера как да продължа нататък. Като не е сигурно и дали няма да трябва да отделя целия фингърборд от грифа, за да мога да отделя грифа от тялото. Утре с нов ъпдейт и снимки :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Еми аз точно за това ти писах че ползвах не точно лепило а нещо от рода на смолите.И моя гриф опираше плътно само на фингърборда. Между грифа и тялото хлабината беше от порядъка на 3 мм и просто напълних с смола и го залепих по този начин.Честно казано резултатът е добър.Обаче при мен целия гриф беше отлепен.Не знам какво е това лепило от края на света,дето го чакаш то и тук си има лепила всякакви.А за конструкцията на китарата няма какво да се чудиш.Тя си е типично нашенска.Както казвахме на времето ,,Издялано в СССР,,-същата картинка:punk_guitar:

Редактирано от Valeri_pj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години имах достъп до дърводелска работилница . бяхме съседи и те имаха някакво лепило, което се нанася като течно, после бухва на пяна и след стягане е невероятно твърдо и здраво- Та, с такова лепих разни китари с проблемни луфтове (а и доста по-брутални неща, които са под напрежение) и станаха бетон. За съжаление, не помня марката, а само, че не беше много евтино - ако някой има представа (за това или подобно), да пише?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ако питаш експандиращо лепило не е много препоръчително за лепене на дърво защото ще има изместване като раздуе лепилото.Не знам в тоя случей става ли или не да се ползва някакво такова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, точно в това беше "номера" - самото "раздуване" е почти никакво (някак си - вълшебно) и както казах, пичовете си работеха дърводелци, а единият от тях беше трето поколение и лепилото беше именно за дърво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.