degoor Публикувано Януари 31, 2010 Публикувано Януари 31, 2010 Обмислям възможността да си взема ел. цигулка, но ме притеснява свързването й към компютъра. Дали е възможно връзката да се осъществи през USB-порта или през звуковата карта - имам Sound Blaster Audigy (SB0090)? Търся решения основно в най-ниския ценови клас и вероятно ще си закупя инструмента през eBay. Затова ме интересува на какви изискавания трябва да отговаря ел. цигулката и какви допълнителни устройства трябва да се вземат за осъщестяването на връзката. Благодаря предварително! Цитирай
luppo3 Отговорено Февруари 21, 2010 Отговорено Февруари 21, 2010 (Редактирано) Обмислям възможността да си взема ел. цигулка, но ме притеснява свързването й към компютъра. Дали е възможно връзката да се осъществи през USB-порта или през звуковата карта - имам Sound Blaster Audigy (SB0090)? Търся решения основно в най-ниския ценови клас и вероятно ще си закупя инструмента през eBay. Затова ме интересува на какви изискавания трябва да отговаря ел. цигулката и какви допълнителни устройства трябва да се вземат за осъщестяването на връзката. Благодаря предварително! Аз мисля, че просто ще й трябва един обикновен кабел за включването й към компа. Тъй като е на принципа на ел.китарата, ще трябва от едната страна да е с голям мъжки жак, а от другата - в зависимост от това в какво ще я включваш. На компа можеш да я включиш на мястото на микрофона, а не като USB (като usb дали ще се получи, но можеш да опиташ). Като я включиш на мястото на микрофона, ще се чува от тонколоните/слушалките, ще можеш да се записваш директно на компа. С кабел жак-жак (големи) можеш да я включваш в китара за кубе или в някакъв процесор и да набримчиш с дист... тц тц! Btw, жалко че си чак от Русе! Ех да беше от Пловдив! Редактирано Февруари 21, 2010 от luppo3 Цитирай
roi Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Можеш без проблеми да си го вържеш към компа не ти трябва нищо друго освен споменатия вече от luppo3 кабел До колкото знам ел.цигулките са с активна електроника така че трябва да го включиш към Line In на звуковата карта а не в Mic In Цитирай
Recommended Posts