control_denied Публикувано Януари 30, 2010 Публикувано Януари 30, 2010 Здравейте колеги , ще се радвам да чуя мнения относно микса и мастера , понеже се мъча с едни слушалки и незнам дали съм в правия път http://www.soundclick.com/bands/page_songI...;songID=8697814 Цитирай
sardaesox Отговорено Януари 31, 2010 Отговорено Януари 31, 2010 Добре звучи,ама и аз съм на слушалки,не мога да разгранича баса нещо.Ако е с ритъм китарата заедно в средата-раздели ги.И някак си ми звучи мътно,какъв софт ползваш? Цитирай
control_denied Отговорено Януари 31, 2010 Автор Отговорено Януари 31, 2010 Добре звучи,ама и аз съм на слушалки,не мога да разгранича баса нещо.Ако е с ритъм китарата заедно в средата-раздели ги.И някак си ми звучи мътно,какъв софт ползваш? баса е кофти , не съм му слагал нищо и понеже е дропен в До стои само като фон (пълнеж) иначе китарите ги записах с UX 2 на Line6 и честно казано не вярвах че ще звукнат така на този семпъл китарите и баса са записани с Revalver MK3 и мисля че звучат по прилично : http://www.soundclick.com/bands/page_songI...;songID=8700953 Цитирай
sardaesox Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 Да,по-добре е,обаче пак нещо ми се струват струпани в средата инструментите,лявата китара е по слаба.Барабаните к'ви са?Ако имаш пресилени ревърби,или ги намали,или ги дай на "сенд" на съседен трак,където можеш да ги коригираш спокойно,независимо от сухия сигнал.Е не съм капацитет в миксинга,но за стъргачките е доста трудно да се направи добър микс с ясно изразени инструменти. Цитирай
control_denied Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Отговорено Февруари 2, 2010 Да,по-добре е,обаче пак нещо ми се струват струпани в средата инструментите,лявата китара е по слаба.Барабаните к'ви са?Ако имаш пресилени ревърби,или ги намали,или ги дай на "сенд" на съседен трак,където можеш да ги коригираш спокойно,независимо от сухия сигнал.Е не съм капацитет в миксинга,но за стъргачките е доста трудно да се направи добър микс с ясно изразени инструменти. Барабаните са Addictive drums , наистина май съм прекалил с ревърба , ще го коригирам Наистина е трудно всичко да се чува кристално ясно, сега се уча как се смесват китарите и доста експериментирам , но като се има предвид че всичко се записва с техника за има няма 1000 лв. мисля че е добре Благодаря ти за съветите ! Цитирай
мегатон Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Китарите добре,поработи върху тембъра на баса,при барабаните мисля че по-добре ще бъде ако използваш ''Ези-дръмера'' Цитирай
Recommended Posts