Abbath Публикувано Януари 25, 2010 Share Публикувано Януари 25, 2010 (Редактирано) Здрасти колегите! Свирил съм малко като малък на малко пиано в малък курс на още по-малка преподавателка - сиреч работата е на нула в момента, на 28г...Но в последно време много искам да започна отначало с клавишните и искам съвет за първа джаджа!Колебая се между следните: ROLAND GW-8 E , YAMAHA MM8 , KORG PA-50 SD , THOMANN SP-5500(<- = ?!?) Ако има предложения в тоя ценови клас - споделяйте!Може и малко по-нагоре да е като цена.Просто в 15-те години, в които се занимавам с музика поне съм разбрал, че относително хубавия инструмент много помага в началото (дори и само вдъхновението от самият звук) така, че не ми предлагайте Casio като за начинаещ...Според мен (или по-точно според YouTube) най-хубавото пиано (което най ми се иска) е на Yamaha-та...но пък ще го използвам и като самосвирка, така че помагайте със съвети...и ако може подплатени мнения Мерси! п.с. ше черпа! Редактирано Януари 25, 2010 от Abbath Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitkosan Отговорено Януари 26, 2010 Share Отговорено Януари 26, 2010 Бих ти препоръчал да си вземеш Ямаха ММ8, но пък ако искаш самосвирка трябва да "стъпиш" върху Корга. Не казваш колко пари си клонен да дадеш, но наскоро в Далавера.нет видях страхотна оферта за Ямаха Мотиф8 (2-ра ръка) за 1800 лева, смятам, че за тези пари това е синтезатор-убиец. От друга страна има и две обяви за Коргове самосвирки, съответно за 1200 и 1300 лева. Разликата е, че те са с по 61 клавиша, докато Мотиф-а и ММ са по 88 с утежнени клавиатури. Сподели с нас каква музика смяташ да свириш, за да ти дадем съвет дали да "завиеш" към пълнометражни и утежнени клавиатури или да вземеш "лека" клавиатури 61 клавиша. Митко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radKolev Отговорено Март 5, 2010 Share Отговорено Март 5, 2010 Вземай Ямахата , не се колебай. От 2 год. имам ММ6-ца, просто невероятен инстумент за цената си. Пианата и китарите са срахотни, можеш да я ползваш и като "самосвирка" - плейва стилове от цялата ПСР серия на Ямаха. Ако имаш доп. въпроси пиши ЛС . Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts