Jump to content
Българският форум за музиканти

Първа свирка (в музикален смисъл)


Abbath

Recommended Posts

Здрасти колегите!

Свирил съм малко като малък на малко пиано в малък курс на още по-малка преподавателка - сиреч работата е на нула в момента, на 28г...Но в последно време много искам да започна отначало с клавишните и искам съвет за първа джаджа!Колебая се между следните: ROLAND GW-8 E , YAMAHA MM8 , KORG PA-50 SD , THOMANN SP-5500(<- = ?!?) Ако има предложения в тоя ценови клас - споделяйте!Може и малко по-нагоре да е като цена.Просто в 15-те години, в които се занимавам с музика поне съм разбрал, че относително хубавия инструмент много помага в началото (дори и само вдъхновението от самият звук) така, че не ми предлагайте Casio като за начинаещ...Според мен (или по-точно според YouTube) най-хубавото пиано (което най ми се иска) е на Yamaha-та...но пък ще го използвам и като самосвирка, така че помагайте със съвети...и ако може подплатени мнения ^_^ Мерси!

 

п.с. ше черпа!

Редактирано от Abbath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих ти препоръчал да си вземеш Ямаха ММ8, но пък ако искаш самосвирка трябва да "стъпиш" върху Корга.

Не казваш колко пари си клонен да дадеш, но наскоро в Далавера.нет видях страхотна оферта за Ямаха Мотиф8 (2-ра ръка) за 1800 лева, смятам, че за тези пари това е синтезатор-убиец. От друга страна има и две обяви за Коргове самосвирки, съответно за 1200 и 1300 лева. Разликата е, че те са с по 61 клавиша, докато Мотиф-а и ММ са по 88 с утежнени клавиатури.

Сподели с нас каква музика смяташ да свириш, за да ти дадем съвет дали да "завиеш" към пълнометражни и утежнени клавиатури или да вземеш "лека" клавиатури 61 клавиша.

 

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Вземай Ямахата , не се колебай. От 2 год. имам ММ6-ца, просто невероятен инстумент за цената си. Пианата и китарите са срахотни, можеш да я ползваш и като "самосвирка" - плейва стилове от цялата ПСР серия на Ямаха. Ако имаш доп. въпроси пиши ЛС . Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.