maringtr Публикувано Януари 15, 2010 Публикувано Януари 15, 2010 (Редактирано) Здравейте, Наскоро си взех M-Audio Fast Track. Интерфейсът работи перфектно, но установих един малък проблем. Включвам картата в USB, пускам си DAW програмата и започвам да прослушвам даден трак. Имам звук само в изхода за слушаликте, а в този за мониторите - нищо. Т.е. ако вържа слушалки - чувам през тях, но в мониторите не звучи абсолютно нищо. Проблемът се решава, когато "рестартирам" интерфейса (т.е. измъкна кабела от USB и го включа отново). Понякога след 1, понякога след 2-3 рестартирания, нещата се оправят и вече имам звук в мониторите. Сега въпросът ми е - софтуерен ли проблем е това или да нося интерфейса на гаранционен ремонт? За уточнение - компютърът ми има 2 саундкарти и подозирам, че може да става някакъв конфликт между двете. DAW-а съм го настроил да работи само с M-Audio-то и да игнорира другата карта. Конкретният ме интересува: за софтуерен или за хардуерен проблем ли става въпрос? Пускам темата в раздел софтуер, защото подозирам първото. Очаквам вашите мнения и препоръки! Редактирано Януари 15, 2010 от dark Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Януари 15, 2010 Отговорено Януари 15, 2010 Значи, с каква карта работиш в DAW програмата, имал съм такава машинка, а звуковата ми карта е 1010LT. Тя ми е настроена от Cubase-а да работи с нея, а като искам да си направя аудио трак и да си чувам китарата от fast track-а си правя един bus трак моно и си избирам сигнала от fast- track-а.. Нещо не правиш ти както трябва Цитирай
maringtr Отговорено Януари 15, 2010 Автор Отговорено Януари 15, 2010 (Редактирано) И аз си мисля, че проблема е в мен Работя с Nuendo и съм го настроил да ползва за output и input само M-Audio-то Другата ми карта - Creative - я използват всички останали програми и ми е default карта в аудио настройките на Windows-a EDIT: обаче сега се сещам, че когато проблемът се случи, не съм поглеждал Nuendo-то какво е "решило" да ползва за output Редактирано Януари 15, 2010 от dark Цитирай
Recommended Posts