Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

По принцип не, защото професионалната практиката е да се оставят с натурален фладер ,но може да се направи поне малко по-устойчив .

Фингърборда трябва да е почистен добре и да е без лак. Може да се намаже с воден байц като се прибави малко амоняк за да се подобри попиването в дървото.След това може да се повтори със спиртен байц.След това леко се шлайфа с 1000 и се повтаря спиртния байц.Най-накрая може да минеш с някакъв устойчив черен или безцветен спрей сатен по възможност за да го фиксира.

Отговорено
Възможно ли е да се боядиса фретборда и боята да се задържи :?

ДА, ВЪЗМОЖНО Е, НО СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ИЗТРИЕ НА МЕСТАТА КЪДЕТО НАЙ ЧЕСТО СВИРИШ ВСЛЕДСТВИЕ ТРИЕНЕТО НА НОКТИТЕ И ВЪРХОВЕТЕ НА ПРЪСТИТЕ НА ЛЯВАТА ТИ РЪКА ВЪРХУ ФИНГЪРБОРДА!

ПОЗДРАВИ,

ПЕТЪР

Отговорено (Редактирано)

Басовете не трябва да влизат в представителната извадка според мен. Там триенето на струните и на пръстите о фингърборда е прекалено малко да не кажа никво. Моята практика за китарите обаче показва, че е възможно да стане устойчиво обагрянето, но не и вечно. Демек след известни месеци свирня все ще се изтърка. Затова съм за натурални финиши на грифовете :thumbs_up:

Поздрави,

Влад

П.П. Петре, може ли да преустановиш да пишеш с големи букви? Някак си натрапчиво е, а и същевременно съгласно общоприетите норми за уеб поведение (netiket) писането с големи букви предполага менторски тон или дори викане. Държиш ли да викаш на всички тук, включая потенциални свои клиенти?

Редактирано от vlex
Отговорено (Редактирано)

действително може много да се теоритизира на тази тема ,и все пак всичко зависи от това колко естетично и професионално трябва да се извърши тази работа.Зависи също от категорията на китарата и това колко взискателен към детайлите ще е този който ще свири на нея.Нали по принцип може да го наклепаме с подов емайл лак ,защото е износо-устойчив или с епоксидна смола защото е по-твърда и усойчива от който и да е лак при това може и да се тонира.

wades не ни каза никакви подробности каква е китарата и от какъв дървен материял е фингърборда на тази китара.....

влад,около мен има хора с силно увредено зрение и виждам голямото предимство в това да се пише с главни букви. Такъв текст просто се чете по-лесно.Остави този уеб етикет за дипломатите да си го спазват педантично. :greenangel:

Редактирано от bluesman
Отговорено

/офф

На мен просто ми е адски натрапчиво да чета нещо само с големи букви. Преди kostov пишеше само с такива и след разговор с модове преустанови. Явно може и става. Иначе за овреденото зрение (аз също нося цаки с немалък диоптер от как се помня) има котнтро+скрол и изведнъж всичко се зуумва и рамзера на малките букви става като този на големите, само че за всички останали, всичко си е наред :)

Поздрави,

Влад

офф//

Отговорено
котнтро+скрол и изведнъж всичко се зуумва

Ееей, тоя пиниз не го знаех, много гот :cheers2:

Мерси много :)