Jump to content
Българският форум за музиканти

Enter Sandman - Metallica


james-assya

Recommended Posts

Много съм далеч от мисълта да те категоризирам.

Просто се позовавам на опита си в пеенето - аз започнах да пея САМО металика... може би оттам съм се <изкривил> и сега всички ми казват, че видиш ли имитирам Джеймз. И отношението ми към изпяването на песни беше сходно на твоето. Само че с времето ми се наложи да пея песни, които не ми бяха чак <под кожата> и за моя изненада установих, че на голям процент от тях започвах да се кефя... и то доста. Това в определена степен ми даде няколко неща - обогати ми музикалната култура, като ми разкри нови музикални стилове и посоки, а и ми повлия положително на способностите ми да пея.

С две думи - като тръгнеш от някъде, където може да се чувстваш повече в свои води, ще имаш свободата и енергията леко леко да разузнаеш възможностите си отвъд това и да се развиеш :rocker:

Прости ако надушваш лекторски тон - не са ми такива намеренията.

 

Относно мидите: пусни ми един ЛС ако имаш желание - мога да ти пратя сингбеци на доста групи, както и линк към хубав сайт, от където може да се снабдиш с други както и с минуси - например ентър сендмен без лийд китара :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, има нещо такова че когато пееш повече неща с развиваш гласа, не си мислаи че вкъщи само седя и се дера на песни от Металика, въпреки че това беше основното, но сега повече си пея мои авторски неща и разбира се в тях се чувствам най-в свои води. Не че не съм в Металика в свои води също така да се кажа, но просто все още ми е по трудно да изпея мелодия сътворена от друг, особено Джеймс има една особеност макар и доста прости по структура, каквито са някои от песните му все пак са сложни за изпълнение може би заради спецификата която влага. Иначе дрането и изобщо грубото пеене си ми е мои води за мен, приятно ми е и се чувствам удобно в него. Не че не си пея и други работи, просто това най-обичам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АБЕ ХОРА МЕЖДУ ДРУГОТО ЗАЩО КОМЕНТИРАТЕ САМО ПЕЕНЕТО МИ И БЕКИНГ ТРАКА, КОЙТО В КРАЙНА СМЕТКА Е МИДИ, НЕ СЪМ ГО СЪТВОРИЛА АЗ, А НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА СВИРЕНЕТО ??? ВСЕ ПАК НЕГО ГО ПРАВЯ АЗ. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря, най-сетне да се чуе някаква дума и за свиренето. Клипа го коментираха много вече :)

 

 

^^Че защо да СЕ запиша на нея? Както вече споменах тук не са основно вокалите както обикновено, направих я за да СВИРЯ!!!! Ако исках просто да си я пея (защото тази песен като вокал не е кой знае какво, смисъл не е много интересна) щях да си направя вокален кавър върху Металика. :godbless:

Редактирано от james-assya
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TONY Мисля, че Йелоу Неуфорията е прав.

Гласът наистина не пасва за Металика и е много подходящ за българско народно пеене с екане.

Не е прав обаче, че Металика не може да се изпее от жена.

 

Може и да не е така, въпрос на вкус но си е мое мнение точно за тази песен.. за другите ти песни които ги пускаш по-добре си се справила.

 

Ася, Йелоу Неуфорията е много печен, не му се обиждай, а се вслушвай. :)

 

IgniteAll Стелиане, само ще те светна, че леко не е ОК да даваш съвети на сляпо, без да имаш нужното образование.

Ами сори, но какво ще стане ако издаде сд с тоя запис, хората които не разбират, няма да направят забележка за свиренето и барабани и други работи, ами всеки ще коментира гласа и много хора ще кажат като мен. Гласа не стига, трепери и няма динамика(то не че се иска за тази песен), но нали те нямат образование и нямаме право да казваме мнението си :D Той и Брус от Мейдън е пилот, няма образование, ама се харесва как пее. Не че казвам нещо да се заяждам или да споря с Ася, просто и чета всеки пост във форума и бих искал наистина да и помогна, но тя явно не иска съвети не само от мен а и от другите. За нея Металика са най-добрите, Джеймс та Джеймс.. другите групи са под един общ знаменател след Металика, то няма лошо че ти харесват, но нали пускаш разни неща и искаш мнение, някой те хвалят, възгордяваш се, аз пък казвам точни работи, които може да не ти се харесат, но е така... Просто не пасваш за Металика, дори и много да го искаш... и аз искам да пея песните на Джо Лин Търнър, ама не мога и не се опитвам. Ти уши нямаш ли да се чуеш. Пък за това че е добре такива песни да се пеят от мъже, еми разбирате ме какво искам да кажа, сега жената е за друго нещо, не и да се дере :) Тя да се дере като и се даде нещо в устата примерно :thumbs_up: ааа и забравих за мидитата, научи ги как работят как да ги преобразуваш в аудио. Повярвай ми чудеса могат да се правят с тях ;)

 

Айде без лоши чуства! Просто лично мнение, за това е форума, докато има граница да нареждам някой, не пречи да си пиша моята теория по случая :( Айде със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе като не ви харесва гласа, да го свали 1 октава надолу (има програми и не само за тая работа) и проблемът се решава. Не слушах цялата песен докрай, но честно казано китарите ме кефят :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@hand of doom - благодаря, най-сетне някой да се сети да обърне внимание и на свиренето ми , радвам се че ти харесва. А свалянето на гласа една октава хич няма да е добро решение, защото пея в правилната октава, просто тембъра ми е друг :)

 

@Yellow Neuphoria - далеч съм от мисълта да не давам на хората да коментират, и да изказват мнението си, приемам съвети слушам ги, но не съм длъжна да изпълня всички, уважавам мнението на всеки но все пак изборът е мой. Второ Металика не са единствените ми любимци, обичам и други бих пяла / свирила и други неща, но засега за пееен някои от тях са ми доста трудни макар и да си мечтая да мога да изпея някои песен на Роб Флинт от Machine Head, но както се сещате ......... Освен това изказване на мнение се нарича това " не ми харесва как звучиш тука" даване на съвет се нарича това" пробвай да пееш малко по-едикак си и според мен ще имаш успех да подобирш звука..." а пък чешане на езици и злобни заблежки от рода " ти не ставаш за Металика..." , извинявай но кой си ти да ми кажеш какво да пея? Ще пея каквото си искам, може който иска да ми дава съвети как да подобря начина си на пеене на Металика например а не да ми обяснява че трябва да спра да пея Металика, а пък тва че съм жена... е моля те половината муже из нета пеят по-зле Металика от мен, при положение че имат 50% преднина пред мен. А относно това че другите песни ти харесват повече, да прав си, по0хубави са, защото тогава правих вокални кавъри а тук исках да наблегна повече на свиренето, да не говорим че тази песен няма кой знае колко интересен вокал затова просто я изпях веднъж без да прекалявам много, както и мидито беше един вид да държи някаква структура да не им е скучно на хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиренето е супер, не съм го казал тва не ставаш за Металика, като Не ставаш за Металика! в смисъл като съвет, права си никой не съм... в крайна сметка всеки може да прави каквото си иска, но щом е постнал и иска мнение, ами какво да се прави... Не ме ебавай мене, а относно записите ще се научиш чети из форумите софтуер, смесване и ще стане работата 2-3 години и си пушка :)

Редактирано от yellow nEuphoria
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

k peace bro А пък аз ще се оправям с Металика :)...

 

ПП радвам се че свиренето ти харесва :)

Редактирано от james-assya
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.