automaton Публикувано Януари 8, 2010 Публикувано Януари 8, 2010 Проблема е следния: Преди да сменя плъзгача за усилване на негово място имаше, някакъв друг приспособен да работи (и работише). С по-малък ход от оригиналния и беше за смяна (пукаше и пращеше). Поставих оригинален. След смяната стана така , че като започна да усилвам от 0 до 5 се чува много слабо (от 0% до 5-10% от силата на звука) и на 5 рязко се усилва(до 50% от цялата сила) , и от 5 до 10 си работи нормално(от 50% до 100%) Някой ако има Roland D50 и има възможност да каже дали при ниго е така, ще съм му благодарен!!! Цитирай
ludio klavirist Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 виж какво трябва да е оригиналното съпротивление на този потенциометър. ако не съвпада с този , който си сложил си купи от някоя ел база такъв с правилното съпротивление...и разбира се дали е точния вид потенциометър Цитирай
automaton Отговорено Януари 9, 2010 Автор Отговорено Януари 9, 2010 Сложил съм какъвто трябва да е - за Роланд - 10кОМ и крачетата съвпадат точно (доколкото знам за всички клавири на роланд има два вида потенциометри къси и дълги ). Предишния небеше за роланд, също 10 кОМ и работише в целия диапазон. Цитирай
ludio klavirist Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 замери с мултицет дали движението на пръзгача правилно променя изходното напрежение през потенциометъра. не е изключено да е дефектен. Цитирай
roi Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Проблема е следния: Преди да сменя плъзгача за усилване на негово място имаше, някакъв друг приспособен да работи (и работише). С по-малък ход от оригиналния и беше за смяна (пукаше и пращеше). Поставих оригинален. След смяната стана така , че като започна да усилвам от 0 до 5 се чува много слабо (от 0% до 5-10% от силата на звука) и на 5 рязко се усилва(до 50% от цялата сила) , и от 5 до 10 си работи нормално(от 50% до 100%)Някой ако има Roland D50 и има възможност да каже дали при ниго е така, ще съм му благодарен!!! Имах едно време Roland D50 с оригиналния фабричен плъзгач усилваше и намаляше съвсем равномерно възможно е потенциометъра който си сложил да е дефектен или някакъв фалшификат Иначи D50 то е страхотна машинка особено в комбинация с ROLAND PG-1000 програмера за Roland D50 съжалявам че го продадох Цитирай
jazy Отговорено Януари 15, 2010 Отговорено Януари 15, 2010 Освен стойността на съпротивлението, те могат да имат и различни характеристики на регулирането, означавани с буквите А, В и С. В линейните потенциометри (означавани с А) нарастването на съпротивлението е правопропорционално на ъгъла на завъртане (линейно преместване на плъзгача), в логаритмичните потенциометри (означавани с В) съпротивлението нараства отначало бавно, а след това по-бързо, а в експоненциалните (означавани с С) - обратно Цитирай
automaton Отговорено Януари 15, 2010 Автор Отговорено Януари 15, 2010 Благодаря за съдействието на всички! Наистина на този, който съм сложил има биква -В- . Значи от там идва проблема. Само не разбирам защо продават само такива за Роланд........ . Цитирай
roi Отговорено Януари 15, 2010 Отговорено Януари 15, 2010 Освен стойността на съпротивлението, те могат да имат и различни характеристики на регулирането, означавани с буквите А, В и С. В линейните потенциометри (означавани с А) нарастването на съпротивлението е правопропорционално на ъгъла на завъртане (линейно преместване на плъзгача), в логаритмичните потенциометри (означавани с В) съпротивлението нараства отначало бавно, а след това по-бързо, а в експоненциалните (означавани с С) - обратно Много полезна информация Цитирай
Recommended Posts