wades Публикувано Януари 6, 2010 Share Публикувано Януари 6, 2010 Здравейте ! Купих си китарата от форум и когато дойде имаше 2 места отчупени, но не беше проблем, но днес стана най-тъпото нещо ...скъса ми се презрамката на калъфа и китарата падна и видях че се е отчупило още едно парче. Въпроса ми е дали е поправимо и колко пари е горе доло. Намирам се в Смолян, но може би търся хора от Пловдив за помощ като по-близко, но предлагайте и от други градове. Също се чудя дали неможе цялото това червено да се махне и да се пребоядиса в друг цвят китарата ? Малко подробности за тази процедура :? А ето и снимки.. http://wades.snimka.bg/daily/kitara.460607 П.П..извинявайте за кофти снимките, но камерата не е много добра и в треперещите ми ръце :X Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 Не се шашкай - нищо фатално не се е случило. Някои ги трошат да им изглеждат по-винтидж китарите даже Така като гледам предполагам, че тоя, който я е правил се е поолял с кита и там при изтърването просто се е отчупило парче с кита. Може и просто боята да е била там по-дебела и само тя да се е отчупила, ако няма кит отдолу, но е трудно да се каже от снимките. Технически нищо съществено не е станало. Китари се пребоядисват нон стоп. Ако не си бях потрошил установката за боядисване щях да ти я пръсна без пари (като си покриеш консумативите само), но късно чадо, пък и съм чак в софето. Иначе не знам колко излиза боядисването при лютиер - никога не съм ползвал чужди услуги за пребоядисване. Можеш да попиташ и някой познат с автосервиз ако имаш, да ти я пръсне с пистолет - 2-3 ръце авто-емайл лак и 2-3 прозрачен лак ще изглежда в пъти по-добре отколкото като си я взел. Само съвети няколко имам: - ако се пребоядисва, нека е цялата - ако се пребоядисва цялата - некпокетът (мястото, където грифът стъпва в тялото) ТРЯБВА да бъде облепен, за да не осира състейна и тона после боята - ако боядисваш всичко - сваляй боята до дърво и където има неравности замажи с кит собствено производство - дървени стружки (по възможност от същата дървесина) и пва лепило (ц200, ц300 и всички други лепила за дърво и хартия на водна основа (има няколко добри на бизон и хенкел, които аз ползвам)) - ако се налага китосване - минимално количество, защото боята се люпи и пада Дерзай! Ако има нещо - питй, ние сме насреща. Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Delta Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 Ако ще правиш цялостно пребоядисване на китарата (задължително), тогава погледни тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=12835 За съжаление картинките нещо не излизат, поне при мен, но има широко обяснение как се върши тази работа. Успех! Мишо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts