musha Публикувано Януари 4, 2010 Публикувано Януари 4, 2010 взех малко отпуска и рещих да се хвана с изработката на един телекастър...за тези 4 дена които имам мисля да направя тялото,а на следващата отпуска да се хвана да правя фингърборда и хардуера...та за тялото: грифа ще е от ясен и ще минава през цялото тяло (знам,че телекастър по принцип не е така) тялото мисля от дъб да бъде но утре ще реша със сигурност имам и доста махагон но неми се иска при първа китара да го използвам...ще съм благодарен ако има мнения и съвети понеже не съм много богат на информация относно изработката... утре ще хвърля снимки от първия работен ден... Цитирай
Yves Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 Аз като съвет мога само да ти кажа "три пъти мери - един път режи" Че като освиниш нещо безвъзвратно и трябва да почнеш отначало ти се иска да седнеш върху работещ циркуляр Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 да седнеш върху работещ циркуляр :hysterical: не можах да се сдържа,чесно :hysterical: Цитирай
vlex Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Лошо, че не си богат на знания като тръгваш да правиш такива неща, но много други не са. Въпросата е богат ли си на махагон, щото обмислям да складирам още малко, че имам само една талпа, която е твърде тънка... Поздрави, Влад Цитирай
musha Отговорено Януари 7, 2010 Автор Отговорено Януари 7, 2010 (Редактирано) махагон имам но не го продавам ще го пазя за други проекти...сега по темата:забравил съм си кабела на тела и сега не мога да кача снимки утре ще зема апарата на един приятел за да покажа материяла...и един друг проблем отрязах бичменцата но мн тежи бре не знам дали страниците да не ги направя от нешо по леко (липа,върба) орех и дъб мн тежко излиза,вариант е да рискувам и да вярвам,че със оформянето на тялото и грифа ще олекне китарето...чакам съвети преди да сам залепил страниците за грифа (после оправия нема) :Д Редактирано Януари 7, 2010 от musha Цитирай
vlex Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 Амии... Махагонът си тежи, кво да кажа... Ако искаш леко - липа, върба, стириопор, картон... Иначе ако правиш нектру, не се притеснявай - при дялане на грифа ти пада към 1/2-2/3 от материала само покрай грифа и главата. Поздрави, Влад Цитирай
musha Отговорено Януари 9, 2010 Автор Отговорено Януари 9, 2010 (Редактирано) ето и снимките които обещах свършената работа не е много купоните ми пречиха но на другата отпуска повече.... цък цък цък цък цък все още чакам ако има някой от стара загора с телекастър да помогне да си направя шаблон на тялото.... и искам да попитам струнника ако си го направя сам без подвижни държачи на струните а просто едно магаренце ще има ли проблем някой ако може да разясни за струнниците... Редактирано Януари 9, 2010 от musha Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 Ако не са подвижни седлата на струните, няма да можеш да си интонираш китарата и ще звучи доста гадно. Цитирай
musha Отговорено Януари 9, 2010 Автор Отговорено Януари 9, 2010 значни няма да имам ръчно изработен струнник между другото искам да благодаря на Петьо Бояджиев за помоща с размерите.....супер отзивчив Цитирай
vlex Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Между другото - кое точно е махагон от всичките тия дървении, че едното прилича на някъв престарял орех, а другото е твърде светло - може би липа или чам. Трудно мога да кажа от снимките... Още повече и като не се вгледах особено много Поздрави, Влад Цитирай
Dawnfall Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 ^ От първия пост: тялото мисля от дъб да бъде но утре ще реша със сигурност имам и доста махагон но неми се иска при първа китара да го използвам... Цитирай
musha Отговорено Януари 10, 2010 Автор Отговорено Януари 10, 2010 грифа е ясен а страниците престарял орех ореха го избрах заради шарката по ми хареса от дъба а и е доста престарял (здрав) кой ще направи гриф от чам или липа Цитирай
vlex Отговорено Януари 11, 2010 Отговорено Януари 11, 2010 Абе секви хора има Звучи добре. Малко тоя ясенов гриф ми намирисва, ама ти желая успех. Ясена не го знам как е като качества и като се замисля с него май никога не съм работил. Поздрави, Влад Цитирай
musha Отговорено Януари 12, 2010 Автор Отговорено Януари 12, 2010 (Редактирано) Абе секви хора има Звучи добре. Малко тоя ясенов гриф ми намирисва, ама ти желая успех. Ясена не го знам как е като качества и като се замисля с него май никога не съм работил. Поздрави, Влад ми какво да ти кажа гледам негативни мнения ще го видим как ще се представи ако ли не махагона седи и чака да го подхвана нема само шкафове да праиме да го е.. ...утре ще купувам чаркове за тръсрода (алуминиев П'образен профил,шпилка,гаики,шайби и др.) давайте савети хорааааа....... я дайте мнение за тоя струнник един колега го предложи дали ще и отива само средните 2 двоики по 2 струни се корегират другите са статични така да се изразя Редактирано Януари 12, 2010 от musha Цитирай
Recommended Posts