Jump to content
Българският форум за музиканти

Beyer Dynamic Announces Tesla T1 High Performance Headphones


Parni_Valjak

Recommended Posts

В последните дни на 2009 излезе съобщение за нов модел качествени слушалки. Информацията е за всички, които се интересуват от този тип мониторни устройства.

 

Честита Нова Година! :cheers2:

 

Beyer Dynamic Announces Tesla T1 High Performance Headphones

Written by Dick Ward

Tuesday, 29 December 2009

tn_7944_Beyerdynamic.jpg

"Т1 са много специални слушалки със своите технически качества, звуковъзпроизвеждане и отношение ценака/чество различно от всички други висококачествени HIGH-ENDслушалки", казва Alan Feckanin от Beyer Dynamic за поставящите нови рекорди слушалки.

Т1 са първите слушалки пробиващи бариерата от една Тесла, мярка за магнитната индукция.

Магнитната индукция показва способността на електроакустичният преобразувател да превръща електрическия сигнал в звукови вълни. От Beyer Dynamic казват, че надминаването на 1 тесла променя нещата изцяло.

Слушалките T1 на Beyer Dynamic са в състояние да дадат два пъти по-високо звуково налягане от традиционните слушалки, но без загуба на ефективност. Това се дължи в не малка степен на нова конструкция на магнитната система. Вместо да се поставят неодимовите магнити в центъра на звуковата бобина, както е традиционно, при Т1 магнитите са разположени в пръстен около нея. Това позволява магнитния поток да се увеличи драстично.

Мембраната на Т1 е също нова разработка. Вместо използването на традиционни материали, в Т1 работят два съединени пласта фолио. Лекият, но здрав материал, играе голяма роля за гарантиране на звук с ниски изкривявания. Т1 има разширена честотна лента от 5Hz до 55kHz (!).

Удобството е ключов фактор при дизайнът на слушалките, което явно от Beyer Dynamic са оценили подобаващо. Кожена лента за главата и ръчно тъкани материали осигуряват слушалките да могат да се носят с лекота. Освен това те са сравнително леки, само 350 грама без кабела.

Тесла T1 слушалките на Beyer Dynamic вече се продават с препоръчителна цена на дребно от $ 1295.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.