Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение за някои модели на Yamaha


shano

Recommended Posts

Здравейте, интересува ме мнението ви за някои от следните модели, главно пиано звуците и клавиатурата, но всичко допълнително което имате да добавите ще е полезно.

 

Yamaha P 140

 

Yamaha P 85

 

Yamaha YDP 140

 

По принцип се заглеждам и към Yamaha DGX 630 ( честно казано това е и моделът към който се бях насочил преди известно време), но четейки чуждестранни и някои български форуми, мненията за него са противоречиви (може пък и да са дадени от по взискателни хора). Главно търся качествено усещане и звуци насочени към пиано, но пък и нещо отгоре няма да е излишно и все пак ако трябва да избирам по-скоро бих пожертвал многото звуци на различни инструменти за качествено пиано усещане.

Интересно и полезно ще ми е и някакво сръвнение за горепосочените модели.

 

П.П

Ако не си е проличало от въпросите ми по-горе - аз съм лаик :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! Преди няколко месеца бях пред дилемата DGX-630 или YDP 140. Спрях се на второто и съм много доволен. Клавиатурата му мисля, че е много добра за ценовия клас, а черните клавиши са матирани (за разлика от DGX-630), което наистина изглежда доста по-истинско. Самата клавиатура при двата модела е еднаква като система - GHS(Graded Hammer Standart), чиито недостатък, доколкото знам е че е по-шумна от по-високите класове. По принцип двата инструмента са почти на една и съща цена, а DGX 630 има много повече екстри, звуци и тн... Понеже с четене нямаше как да разбера, отидох до магазина на Dynacord на бул. Искърско шосе за да видя на живо, да пипна, да чуя за какво иде реч. Клавиатурата на DGX 630 ми направи лошо впечатление, изглежда някак си много пластмасова... не знам, просто нещо не ме грабна, докато YDP-140 ми се стори много по-добре. Другият аспект, в който YDP-140 е по-добър е звука. Докато на слушалки двата инструмента са еднакви, то без тях разликата е много осезаема. Но това е повече от логично, защото YDP-140 си има MDF кутия и акустичния ефект е поразителен. YDP 140 ми хареса и като дизайн, факта че върху него може да се слагат разни работи, има си капак за клавиатурата... Преди това имах синтезатор на Yamaha и в общи линии не бях използвал почти никакви екстри, освен чисто свирене на различни инструменти, затова и реших да си взема YDP-то. Според мен най-добре е ако имаш възможност да отидеш до магазина, да видиш кое на теб ще ти хареса. За другите модели нямам никакви наблюдения. Това е от мен, надявам се да съм помогнал. Успех с покупката! :lol:

Редактирано от GrashOverride
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да добавя и друга основна разлика, а вече не мога да си редактирам поста. Става въпрос за динамиката на тонгенератора при основния пиано звук (Grand Piano 1).

YDP-140 има 3 level dynamic AWM генератор, докато DGX-630 я няма тази екстра. На български това значи, че YDP-140 има 3 нива на динамиката. Самият звук на пианото е записан при 3 различни скорости и сила на натискане на клавиша, това добавя допълнителен реализъм към звука на пианото.

Редактирано от GrashOverride
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

GrashOverride

Благодаря за включването. Информацията е много полезна, още повече че е от първа ръка и си пробвал и DGX-a и YDP-to. Определено ще ми помогне, ако се стигне до избор межу двата модела. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.