Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам проблем със синтезатора-нов е,на 10 дни.При натискане на ниските тонове се чува едно много неприятно жужене,страшно е дразнещо,на какво може да се дължи?Когато свиря на слушалки не се чува,само при нормално свирене.

Отговорено

Какъв е синтезатора?

На всички звуци ли го прави това жужене?

Когато е в покой има ли шум, жужене,бръмчене?

щом е нов трябва да има и гаранция. Дай повече инфо

Отговорено

еми ако е с колони и на слушалки няма шум значи е от говорителите на колоните..и ако е в гаранция направо им го тръсни да го оправят там или нов да ти дадът

Отговорено

Синтезатора е италиански-Orla stage player.Жуженето и тия гадните вибрации се получават само при натискане на ниските тонове-първите 2 октави,с по-високите тонове няма проблем.Първо си мислех,че не е разположен правилно в стаята-поставила съм го на холна масичка и единия и крак беше на теракотата,а останалите-на килима.Преместих я,ама не е е от това.Ако е от говорителите на колонките защо проблема е само с ниските тонове?

Мъжа ми имаше преди време проблем с едни колонки,едната беше паднала на земята и след това се чуваше същия гаден звук-нещо като ехо и жужене,оказа се,че за нищо не става и затова съм доста притеснена сега за синтезатора.Дайте някакъв съвет?

Отговорено

.... и според мен е от говорителите. Може да има някакви боклуци върху мембраната (при ниските тонове тя се движи повече за това се чува това жужене) , а може и да са заминали говорителите. Пробвай като не увеличаваш докрай волумето дали го има проблема.