jorog Отговорено Ноември 10, 2010 Отговорено Ноември 10, 2010 Само да споделя,че page(swap-a) файла си го направих 3000 на initial и maximum size,защото audio engine постоянно ми спираше като зареджах големи пачове (над 2гб).Също така работата в реално време с ефекти беше невъзможна.jorog питаше кво ми е пц-то - АДМ 4600+(работи на 2,4) 3гб рам и имам PCI файруер карта и IRQ-то не е в конфликт с друго у-во. Оооу ,щом ти прави засечки ,а и както пишеш че работиш със самплери тогава РАМ,РАМ и още РАМ.Със swap файла се работи изключително бавно и на практика е непотребен за музикални цели. А това за Макинтош-ките историй е пълна инсинуация според мен. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 Аз имам този проблем, но само когато отворя в Сонар няколко синт трака в реално време.След като рендна всички тракове и оставя само 1, по който работя нямам проблеми.С Моту МК 828 2 съм под WDM. Цитирай
jorog Отговорено Ноември 24, 2010 Отговорено Ноември 24, 2010 (Редактирано) Аз имам този проблем, но само когато отворя в Сонар няколко синт трака в реално време.След като рендна всички тракове и оставя само 1, по който работя нямам проблеми.С Моту МК 828 2 съм под WDM. Решението на проблема може да бъде решено по няколко начина. Единият е със по-мощен компютър(мощен процесор,повече РАМ,2-3 харда и т.н) Другият е чрез увеличаване на латенсията при смесването и намалянето й при запис. Драйвера на аудио картата трябва да е от последен релийз(най-новата версия). Помага и добрият сетъп на УинХР. А също 24бита/44.1КХерца е достатъчно за добри качествени записи. Не е нужно да е 24/96 ,тъй като 96Кхц. се използват за ДВД-формати, а и лапа доста ресурси. Редактирано Ноември 24, 2010 от jorog Цитирай
Recommended Posts