soundcare Публикувано Декември 26, 2009 Публикувано Декември 26, 2009 (Редактирано) Може ли миди интерфейс да намали латенцията и ако да,кои са те?(без рак решния) Другият ми въпрос е следният: Имам oxygen 49 и Tascam fireone и Bebringer BCF 2000.Засега съм ги вързал всяко едно директно към пц-то.Ако почвам да ги преплитам по между им с миди кабеляци това ще ми погне ли с нещо като цяло? Редактирано Декември 26, 2009 от soundcare Цитирай
solo5 Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 Tascam fireone не си ли е звукова карта? Аз си мисля, че през него можеш да вържеш всичко към PC-то Цитирай
soundcare Отговорено Декември 27, 2009 Автор Отговорено Декември 27, 2009 (Редактирано) Tascam fireone не си ли е звукова карта?Аз си мисля, че през него можеш да вържеш всичко към PC-то Да зв.карта е,но едва ли към нея мога да вържа всичко,тъй като има едно миди ин.Сигурно към нея мога да вържа миксера и към миксера евентуално клавиатурите.....т.н.Поне за миксера знам може да ги разклони,но тогава миксера ще праща ли собствените си миди сигнали към пц-то или те ще служат за микс м-у навързаните към него интерфейси? ....и как пц-то ще разбере че съм набил каквото и да е в ИН-мидито на саунда. Имам предвит когато набия квото и да е усб в порта на пц-то ми съобщава,че има усб......как стават нещата околи миди портовете и хоустването им през интерфейси?Как пц-то разбира какво у-во е вързано,канали?банки..... ...като цяло студийните технологий са ми доста интересна катагория.За жалост не е лесно достъпна(финансово),а и нямам познати хора в бранша и като цяло нямам дори 1 човек около мен,който чатка нещата и ми е доста трудно. Все пак - Лесно ли е не е интересно... Редактирано Декември 27, 2009 от soundcare Цитирай
VSTi Отговорено Декември 27, 2009 Отговорено Декември 27, 2009 (Редактирано) Така..... латенцията зависи САМО от звуковата карта, по точно от настройките на АСИО драйвера. Принципно не е невъзможно да се включи клавиатурата и в таскама, но само с петица кабел, и ако изобщо има миди интерфейс (таскама...че не съм сигурен). Същото става и чрез определяне на миди ин устройството от хост програмата. Обикновено тия усб клавиатури се инсталират с 2 последователни драйвера - за усб дивайс, и после за миди клавиатура. Но няма значение за латенцията. п.п. ... сега огледах таскама - провери внимателно дали се вижда и като контролер, ако имаш закъснение (латенция) виж дали е правилно инсталирана - поне три инсталации са нужни - на аудиото, на миди и на контролер функциите. втора редакция а всъщност ВСИЧКИ устройства при теб са контролери....и берингера, и оксижена, и таскама...в такъв случай виж усб портовете да са различни, и не ги мести след като ги инсталираш. Пробвай първо с аудиото, подкарай го без берингера, и оксижена, после сложи берингера, но с актуалния драйвер (който се инсталира, а не просто копира в систем32 директорията), чак тогава бучни оксижена по усб - така ще работи и като контролер (само на петиците не съм сигурен). Отвори после хост - например кубейса, и определи реда на предпочинатине миди клавиатури, и от там махни другите две. За основен контролер определи берингера (с него ще смесваш аудио), и махни всички други. Ако не се вижда берингера, избери генерик дивайс, хюи протокол. Ае успех! Редактирано Декември 27, 2009 от VSTi Цитирай
soundcare Отговорено Декември 28, 2009 Автор Отговорено Декември 28, 2009 Така.....латенцията зависи САМО от звуковата карта, по точно от настройките на АСИО драйвера. Принципно не е невъзможно да се включи клавиатурата и в таскама, но само с петица кабел, и ако изобщо има миди интерфейс (таскама...че не съм сигурен). Същото става и чрез определяне на миди ин устройството от хост програмата. Обикновено тия усб клавиатури се инсталират с 2 последователни драйвера - за усб дивайс, и после за миди клавиатура. Но няма значение за латенцията. Бачкам със Сонар 8,5.За драйвър съм задал да изпозлва асио и сонара си хваща таскам-а без проблеми.Ако си сложа ASIO4ALL и там го пипам ще постигна ли по-добър ефект от последният драйвър на таскам. Цялата работа идва от там,че ми пука картата,като заредя дръм програма тип Beatscape и Stylus rmx. Зареждам ги като им задавам всеки семпъл да ходи на различен канал в хоста и като заредя 5-6 семпъла и започва пукането.Ако пък почна да слагам допълнителни ефекти става сложно. Знам,че цялата работа е в простия ми комп,но все пак реално работи на 2,4 и 3 гб рам....Нормално ли е?На компа само хоста съм пуснал.(нямам 237840 отворени програми) Цитирай
VSTi Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 без асио4алл! На таскама колко е минималната латенция? ако е под 512 семпъла.... добре, ....сега се сещам, че РМХ-а залежда в рамта всичко, евентуално виж колко ти е системната рам преди да пуснеш РМХ- а, и след... ако се качиш на над 2 гига, вече много зависи и от това каква ти е рамта - дали двуканална или не. Всъщност май 3 г няма как да е двуканална. А скоростта на двете(или повече????) плочки каква е ? Пукането означава липса на ресурс...или прекалено много процеси. Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 Хм,може ли да споделиш /vsti/-аз съм с 2х2 гб рам/обаче XP ми разпознава естествено само 3,защо като заредя супериор метал фундри/с презети от 1400-1500мб и на мен започва да ми пука ,та се къса/без други вст-та в хоста-само супериор,изкаран на отделни тракове/каса,снеър,томове и т.н/.Картата ми е външен таскам ус122 на юсб 2.0-според мнения на много от колегите пука заради юсб интерфейса.Това е на буфер 128 семпъла,при средна латенция-вх-2мс,тотална мисля около12.А при опит за понижаване на латенцията направо се дере.И то при още 1000мб свободен рам поне.Ха де-за кубейс някъде бях прочел бегло,че не зареждал повече от 2гб рам, според мен това са глупости,ама... Цитирай
Ex74 Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 32 битови приложения имат лимит за ползване на рам. Затова за такива тежки приложения хората ползват 64 битови операционни системи. Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 Хм,след сканиране на системата си с drivercure забелязвам,че всички хостове/кубейс,рипър/,плъгини-оверлоуд,гтр3/4,дръмовете,и т.н.,поддържат 64 битови драйвъри,обаче това за windows xp,как стои въпроса с тия драйвъри за уин7 обаче,имат ли пълна поддръжка,или вече сме извън темата... Цитирай
soundcare Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 Хм,след сканиране на системата си с drivercure забелязвам,че всички хостове/кубейс,рипър/,плъгини-оверлоуд,гтр3/4,дръмовете,и т.н.,поддържат 64 битови драйвъри,обаче това за windows xp,как стои въпроса с тия драйвъри за уин7 обаче,имат ли пълна поддръжка,или вече сме извън темата... Еми зависи.....хах при мен е супер зле историята,защото Таскам нямат драйвер за моята карта с Уиндовс х64.И мен това ме спъва доста.Но съм си я подкарал под Уиндоус 7. Отговора на Майкрософт по твоя въпрос е: Вървял ли е драйвъра на Виста ще върви и на 7.Тъй,че пич си търси драйвър за виста и като го свалш даваш - 1 десен бутон в-у сваления драйвър,пропъртис. 2отиваш на таба компабилити и там даваш да се рънва като Виста.....след това ок-ваш и рънваш ас администратор. Цитирай
sardaesox Отговорено Януари 1, 2010 Отговорено Януари 1, 2010 Аз тая хватка за моя таскам я четох/ус-122л/,обаче ти и след това ли имаш проблеми ,или драйвъра работи? Цитирай
soundcare Отговорено Януари 1, 2010 Автор Отговорено Януари 1, 2010 Аз тая хватка за моя таскам я четох/ус-122л/,обаче ти и след това ли имаш проблеми ,или драйвъра работи? На мен драйвъра си ми бачка,но само под 32 битов уиндоус.То и в сайта на Таскам си пише,че картата ми не потдържа х64 битови уиндоуси,но все пак тествах някакви простотии. Доколкото за твоята карта гледам си потдържа x64 бит. уин. и не виждам какъв ти е проблема да си сложиш такъв.Всички програми,хостове и вст-та ще ти вървят и ще си ползваш и 4-те гб. рам...... Tascam Fireone - Tascam U122 Цитирай
sardaesox Отговорено Януари 2, 2010 Отговорено Януари 2, 2010 Ам,да де-аз го знам това-не знаех твоята карта каква е ,днес започвам да прехвърлям проектите на диск,защото не ми се занимава с дуал-буут системи. Цитирай
VSTi Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 sardaesox , 128семпъла е доста екстремно..... дай на 512 и не би трябвало да пука, а латенцията ще остане в норма. аз работя на 512, или 1024, дори и на 2048 ако има товар. А относно уин7......хм, аз засега ще си карам на ХП32...... Цитирай
sardaesox Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Мерси,интерфейса на таскама не ми позволява да променям буферите.Сега инсталирах уйн7/64бит/ и оправям някои бъгавини,ще видим там как ще се държи картата. Цитирай
Recommended Posts