Miky Публикувано Декември 20, 2009 Публикувано Декември 20, 2009 Здравейте отново, искам да запитам дали някой е използвал някакъв PC плеър ,в който да има вграден метроном? защото когато правя някакъв кавър и се опитам отделно да си пусна метроном, хич не ми се получава, обикновено след около 20-ина секунди метронома или избързва или забавя и след още 20 сек. вече няма нищо общо със темпото на песента :/ Приемам всякаква форма на информация,мнения и помощ Благодаря предварително! Цитирай
Vlad Отговорено Декември 20, 2009 Отговорено Декември 20, 2009 Ха-ха-ха Забързва, забавя... така правят метрономите Опитай с някоя програма за обработка на звук - там това, което търсиш е възможно. Но съветът ми е да не пускаш метроном с аудио записите - трудно ще съвпадне точното темпо и синхрона. А и защо е нужно двете едновременно - хем запис, хем метроном? Цитирай
Miky Отговорено Декември 20, 2009 Автор Отговорено Декември 20, 2009 Ми защото още съм начинаещ (свиря от около година ) и не сум изгладил още мног много неща, включително работата с метроном, темпо и каквото се сетиш още Цитирай
jrhetf4xb Отговорено Декември 20, 2009 Отговорено Декември 20, 2009 И аз имам същия тъп проблем - като си запиша метроном в телефона и после като си го пусна на слушалките след около 30тина секунди забавя много гадно и дразни. Накрая просто се ядосах и реших да свиря с метроном от нета само като съм си вкъщи и се упражнявам. Цитирай
just_drummer Отговорено Декември 20, 2009 Отговорено Декември 20, 2009 Ха-ха-ха Забързва, забавя... така правят метрономите Опитай с някоя програма за обработка на звук - там това, което търсиш е възможно. Но съветът ми е да не пускаш метроном с аудио записите - трудно ще съвпадне точното темпо и синхрона. А и защо е нужно двете едновременно - хем запис, хем метроном? Колегата е прав. За какво ти е нужен метроном докато свириш плейалонг? Те барабанистите в записите са ги направили с метроном . Следваш ли тях 1 към 1 значи свириш с метроном . А иначе в момента и аз работя много с него, НО в упражненията. Според мен, това е твоята цел. Намери си упражнения за каквото мислиш,че ти трябват (ръце, крака, координация и т.н.) и свири с метроном Цитирай
Vlad Отговорено Декември 20, 2009 Отговорено Декември 20, 2009 ...Намери си упражнения за каквото мислиш,че ти трябват (ръце, крака, координация и т.н.) и свири с метроном Именно! Упржненията - с метроном, а после - само със записа. А и за упражненията ти препоръчвам бавните темпа за начало - 55-60. Аз самият вкъщи свиря почти само с метроном. Както аз го наричам - най-добрият приятел на музиканта Между другото имаше една тема тук с линк към много приятен софтуерен метроном. По-старичка... Влад Цитирай
Miky Отговорено Декември 20, 2009 Автор Отговорено Декември 20, 2009 Мерси много Мии аз си се упражнявам с метроном от известно време (към годинка вече) и малко съм дигнал темпото от 55-60 Ма както и да е, тва не е темата, иначе PC метрономи има из гугъл бол Цитирай
jrhetf4xb Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Хм, наскоро открих един малък трик чрез който можеш да си направиш абсолютно точен метроном, но само ако имаш Guitar Pro... Просто на празен трак слагаш перкусии и четвъртини ноти на соло барабанче и си нагласяш определено темпо (за предпочитане без включен RSE за да ти се чува този тракащ/кликащ звук). Наслагваш много, около 200 бара, и експортващ трака като MIDI файл. Не би бил по-голям от 20 kb. Като го пуснеш ще ти вървят ударите по snare drum-a и то без разминаване (мисля че благодарение на MIDI-то?). Единствения проблем който може да имаш е плеъра да не ти чете миди файлове (като при моя Walkman player, но пък мога да си пускам трака от папката). Ето една проба с темпо 85 ако някой иска да чуе ефекта: http://www.4shared.com/file/187374298/b297...ETRONOME85.html Цитирай
fusion Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 (Редактирано) Ако ще е с GP има и по-лесен начин: Правиш две времена (празни... няма нужда от повече, но ако искаш по-дълго времетраене може и още) Даваш им повторение 99 пъти (не може повече) Пускаш метронома на GuitarPro (търси по тулбара иконка с метроном) Експортваш като WAV Изчакваш да се експортне (в зависимост от темпото... поне 198 времена... може да си почакаш ) Конвертираш като MP3 Качваш си мр3-ката на плеъра Сядаш на барабаните и се опитваш да свириш с метронома Писва ти и си купуваш истински метроном Редактирано Януари 12, 2010 от fusion Цитирай
jrhetf4xb Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 Ем, не е по-лесно от моето предложение, ама съм пробвал твоя метод (без последната точка) и той също си има забавяне и затова потърсих други алтернативи. При миди експортването не се налага да чакаш изобщо и не ти трябва никакво конвертиране. Цитирай
fusion Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Забавяне в смисъл?... Ако си пуснал RSE и щайгата ти е от миналото хилядолетие може и да има "забавяне" в смисъл "разминаване", но защо по дяволите ти е RSE за целите на метроном? Тик-тик-тик-клик. Плюс, разбира се, всичките му криви размери. Цитирай
jrhetf4xb Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Е, къде съм казал, че използвам RSE? И не, щайгата не ми е стара. И аз нямам представа защо има забавяне (в директния смисъл) като го правя по тоя начин, но при мен просто го има. Цитирай
P.Popov Отговорено Януари 17, 2010 Отговорено Януари 17, 2010 А защо просто не се опиташ да броиш и аз свиря от около година и си изградих навика докато свиря да броя,затова сега нямам почти никакви проблеми със клатене на темпо и т.н. ,точно защото всеки удар аз отброявам,затова и почти се научих да вкарвам брейкове на място...Отброяването на ударите му е майката,метронома е божа работа.... Цитирай
Recommended Posts