head_up Публикувано Декември 15, 2009 Share Публикувано Декември 15, 2009 Здравейте! първо да отбележа - не съм музикант, а имам нужда от досег до музикален инструмент от типа на кийбордите (МИДИ), по специално тези които имат USB и могат да се свързват с компютър посредством него. Както вероятно не става ясно, не ми е необходим за употреба. Занимавам се с електроника и имам да правя дипломна работа за магистърска степен на тема която изисква познаването на начина на комуникация на кийборда с компютъра, за да проектирам устойство което да се държи като музикален инструмент. Това на теория изглеждаше лесно, но на практика се оказа, че ми е необходимо да изследвам поне 3-4 кийборда, различни, за да придобия представа какво представяват, защото спецификацията им казва какво могат, но не и как го могат. За целта ми е необходимо да се използва една простичка програма стартирана на компютъра към който е свързана клавиатурата, която "вижда" устройството и го "разпитва", връща текстова информация. И точно тази информация ми е неоходима. Помолих приятел, музикант-любител, да ми услужи с неговата и опита показа, че се получава, но един пример ми е крайно недостатъчен. Програмата е free, така че не носи никакви законови проблеми и е безопасна, не може да навреди нито на компютъра нито на кийборда, освен това е правена от microsoft и със сигурност върви под windowsXP, да не говорим че задължително минава през сканиране за вируси и троянци. ако има някой който може да ми помогне, само да стартира програмата, да маркира устройството и да ми прати доклада, който тя ще върне ще съм му много благодарен. От Пловдив съм, ако някой има тук такъв инструмент (или близката околност) и има свободни няколко минути, мога да дойда на място, няма да му отнемам много време. В крайна сметка ако не успея да събера необходимата ми информация ще сменя темата на дипломната и готово, но за бакалаварската ми степен беше на подобна тема и там някак си успях да се справя, а ми хареса да се занимавам с това, сега обаче ще бъде непосилно без малко помощ от такъв тип. А да инвестирам 600-700 лв, за да взема някой кийборд за 30 секудни изследване ще е пълно безумие. макар че ще ми бъде приятно най-после да усвоя някоя и друга мелодия Благодаря за търпението спрямо един не-музикант със странна молба на неподходящото място Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cecaka Отговорено Февруари 15, 2010 Share Отговорено Февруари 15, 2010 Ами аз се навивам.Само трябва да ми пратиш програмата и да видя как точно ми се свързва кийборда с компа и става.Дано само не съм закъснял. e-mail: cecaka@abv.bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
allmusic Отговорено Март 15, 2010 Share Отговорено Март 15, 2010 това е програмата която търсиш показва на екран миди събитията: http://obds.free.fr/midimon/ също и това http://www.midiox.com/index.htm?http://www...t.htm#MIDI-OX32 има и сорс за Visual Basic с.к. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts