jFog Отговорено Декември 29, 2005 Отговорено Декември 29, 2005 (Редактирано) за портокола: Джипси кингс са французи инъче свирят фламенко нали а за испанска музика мога да ти говоря много ..ама е като друга вселена.Искам да кажа че фламенкото има и много комерсиални стилове и страшно много изпълнители. Пако деЛусия е дзвера там,удолствието е пълно ако си намериш видеота. ако те кефи фламенкото от към комерсиалния му вид може да си потърсиш Estopa(особенно първите албуми) Melendi и разни други момчетии.. ''Истинската'' испанска музика не вярвам да ти хареса,класическото фламенко е много..ъъ спесифично и трудно смилаемо. А Shakira иам един много готин албум който се казва Donde Estan Los Ladrones който е един от личния ми топ 30 да речем но тя е колумбийка и интересното при нея е начина по който пее,това е един вид форма от тяхния фолкклор,нещо като нашите родопски извивки... въобще голяма веселба е испанската музика Редактирано Декември 29, 2005 от jFog Цитирай
Dushmanina Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 Също така може да чуеш Висенте Амиго или Томатито - правят лоши неща с китарата... Цитирай
Django Отговорено Декември 31, 2005 Отговорено Декември 31, 2005 С течението на времето фламенкото се промения.Ако пуснете нещо на Пако от 60-те и чуете някой от последните му записи ще разберете че въобще не си приличат.Новото модерно фламенко звучи джазово има много поп елементи и т.н.А старото класическо си е бая фламенко братоци...направо те кара да полетиш.Слушайте Сабикас и Н.Рикардо и после Томатито и Висенте Амиго,китаристи има колкото искате...Пако де Лусия е този който го променя.Но за мене най-трудно се свири с певец...акомпонамента е по-труден...а между другото като гледам и слушам фламенко китаристите се чудя как те въобще не грешят.Имайте предвид че свирят с много леки китари и натиска върху струните не е толкова труден.Това го знам от опит и някой ден ако се отбия до Испания или САЩ ще си купя фламенко китара и ще свиря Бах и ДжулианиНайстина китарата е от много важно значение за един добър китарист. Бразилската музика си ми е в душата и винаги ще бъде... Живи и здрави Честита Нова Година Джанго Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 2, 2006 Отговорено Януари 2, 2006 Ех, дайте един отговор както триаа на човека бе Тия, с които аз съм що-годе запознат, и са невероятни изроди: Baden Powell Rafael Rabello Nonato Luiz Canhoto de Paraiba Laurindo Almeida Всичите тия са бразилци, доколкото знам. Сваляш от мулето или нещо такова, и се кефиш. Велики са. Цитирай
Recommended Posts