rusi123_KJ Публикувано Ноември 28, 2009 Публикувано Ноември 28, 2009 Здравейте, незнам дали има такава тема, но бихте ли ми казали от каде мога да си купя/поръчам хубави палки. Но искам да не са обикновенни а да са с по различен цвят/надпис. Цитирай
Anakon Отговорено Ноември 28, 2009 Отговорено Ноември 28, 2009 Преди да са те почнали "колегите" и да те вземат за мезе (щото у нашия форум всички са се родили знаещи и научени... честно, съвсем така си е!) ще се опитам да помогна малко. Основното при палките, или по-точно "какви" да бъдат, е много далеч от това просто какъв цвят са и какъв надпис имат. Нет-а (в това число и форума) е пълен с информация, така че ако не ти е ясно с какво да почнеш, можеш първо да попрочетеш. Друг човек който може да ти помогне при избора е твоят учител (ако ползваш такъв), а дори и човека в магазина (ако имаш късмет с човека и магазина, може да се окаже съфорумец, разбирай - роден научен и много над твоето ниво за да говори човешки с теб). В общи линии можеш да получиш добър съвет за избор на палки, базиран на това какво се опитваш да свириш, какво би искал да свириш, от колко време свириш и т.н. Но от там насетне избора наистина си е строго индивидуален - демек експериментираш докато някой модел не ти пасне. На мен ми отне близо 6-7 години откакто почнах да свиря, докато открия модела палки който ми е най-удобен. Та пробвай, с малко опити, да си намериш модел палки, който поне като за начало ти е що-годе удобен, а след това можеш да мислиш за цвят, надписи и така нататък - козметики разни. Иначе магазини много - ако споменеш и от къде си, като за начало, можем и да те насочим нанякъде Цитирай
rusi123_KJ Отговорено Ноември 28, 2009 Автор Отговорено Ноември 28, 2009 От Карджали сам тука няма никви магазини. Цитирай
Anakon Отговорено Ноември 28, 2009 Отговорено Ноември 28, 2009 Ами пиши като имаш пътуване до някой по-голям град, тук има хора от цяла България, но аз примерно мога да помагам само за София. Цитирай
Блъдя Отговорено Ноември 28, 2009 Отговорено Ноември 28, 2009 не съм сигурен ама можеш да попиташ в тези рекламните агенции, те правят какви ли не работи може да се окаже че могат да ти изрисуват или там каквото искаш палките...тоест купуваш си нормални и ги правиш каквито искаш Цитирай
akumabg Отговорено Ноември 28, 2009 Отговорено Ноември 28, 2009 Здравейте, незнам дали има такава тема, но бихте ли ми казали от каде мога да си купя/поръчам хубави палки. Но искам да не са обикновенни а да са с по различен цвят/надпис. какъв е проблема на БГ палките аз имам от англия купени 5б 2 броя на chop x коит оса черни и на стаг 5б пак почти същите са като тея които има в БГ само дето са малко по-здравички ^^ но тва си зависи от много други неща,ама според мен пич избирай по главата и тежеста и как се чувстваш с тях като свириш дали са ти тежки или прекалено леки ала бала ^^ иначе няма значение от цвета накрая ще станат на клечки за зъби ^^ (колкото и да сте добри винаги се чупат не се правете ^^ ) Цитирай
NeonGod Отговорено Ноември 28, 2009 Отговорено Ноември 28, 2009 не съм сигурен ама можеш да попиташ в тези рекламните агенции, те правят какви ли не работи може да се окаже че могат да ти изрисуват или там каквото искаш палките...тоест купуваш си нормални и ги правиш каквито искаш и смятай колко ще те ръснат за шрифт печат бла-бла! Пич не може да няма магазини в Карджали за музикални инструменти! Но ако мислиш че надписа и цвета на палките ще те вдигнат като барабанист се лъжеш! успех в търсенето! И все пак има палки на Vic Firth,Pro Mark,Nova в различни цветове ако имаш това в предвид! или желаеш да ти направят това което желаеш ти? Цитирай
jrhetf4xb Отговорено Ноември 28, 2009 Отговорено Ноември 28, 2009 (Редактирано) Ако си търсиш палки с разни сигнатури, подписчета или каквото и да било, по добре си намери приятел дето да ти ги нарисува ако сам не можеш. Аз лично така правя - купувам си едни най-обикновени палки от 5 лева и карам приятелчето художник да ми надраска било то знака на Слипкнот или нещо друго. За цветове не знам дали същата тактика ще стане 'щото ще се олющи боята в горния край на палките като млатиш чинела. Редактирано Ноември 28, 2009 от jrhetf4xb Цитирай
rusi123_KJ Отговорено Ноември 29, 2009 Автор Отговорено Ноември 29, 2009 В КЖ има само един Технополис и в него продават само три китари и кабели за барабани няма нищо. Цитирай
NeonGod Отговорено Ноември 29, 2009 Отговорено Ноември 29, 2009 лошо ами пич бягаш до най-близкия град където има музикален магазин и там ще намериш Цитирай
niki.to4noto Отговорено Ноември 30, 2009 Отговорено Ноември 30, 2009 (Редактирано) Ако си търсиш палки с разни сигнатури, подписчета или каквото и да било, по добре си намери приятел дето да ти ги нарисува ако сам не можеш. Аз лично така правя - купувам си едни най-обикновени палки от 5 лева и карам приятелчето художник да ми надраска било то знака на Слипкнот или нещо друго. За цветове не знам дали същата тактика ще стане 'щото ще се олющи боята в горния край на палките като млатиш чинела. Незнам дали си струва усилието при положение, че едни палки заминават след 2-3-4 месеца зависимост от стила на свирене и честотата на репетиции. Аз лично ползвам български палки на NOVA (имат някакъв лиценз от Vic Firth но все пак са български) и съм доста доволен, доста бой издържат Редактирано Ноември 30, 2009 от niki.to4noto Цитирай
jrhetf4xb Отговорено Ноември 30, 2009 Отговорено Ноември 30, 2009 > Незнам дали си струва усилието при положение, че едни палки заминават след 2-3-4 месеца Е, то каквато и да е драсканичката ще отнеме максимум половин час за да се направи. ;] Цитирай
necrony Отговорено Ноември 30, 2009 Отговорено Ноември 30, 2009 и аз от няколко месеца ползвам NOVA, представят се много добре за парите си 7лв., а и издържат много повече от бoклуците на Valeto и Tsonev.. като имам повече пара зимам Pro-mark ама то не се е случвало от 1 година.. криза брат. Цитирай
Recommended Posts