Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Предполагам вече ви е омръзнало от зайци като мен и ви идва да си пригризете вените,но прерових доста подобни теми и не намерих това което търся и търсачката многократно тормозих,но нямаше достатачно задоволителни отговори.

Начинаещ съм свиря от 1година и мисля,че стана време да си взема ел.китара,но не разбирам абсолютно нищо от тях затова реших да пусна темата.

Понеже още не съм се ориентирал какво ще свиря и чепкам каквото ми падне искам някаква по униерсиална китара която става за всичко имам спестени 800лв. (реших,че е по добре да взема една по хубава китара и да карам дълго с нея отколкото да сменя 10метли)

Засега съм си харесъл Cort VX-4V още като я видях ме грабна после разгледах някое друго видео и стигнах до извода,че става повечко за хеви метъл и траш,но мен по принцип тези жанрове ме кефят но отвреме на време и блус и рок свиря.Та да питам как съм се ориентирал според вас?Също ако смятате,че има нещо по подходящо казвайте (Ако може и да се аргументирате).

Мерси за отделеното време!!!

Отговорено

Ами щом искаш по-универсална китара бих ти препоръчал някоя HSS китара.Марки доста.Всичко опира до теб.Трябва задължително да ти е удобна тъй че не се доверявай на сляпо.Провери във Фактор марката Уошбърн.За тези пари ще си вземеш доста добър модел.Ако не държиш да е нова във форума излизат доста добри обяви.Разгледай из магазините и пробвай.

Отговорено (Редактирано)

Усилвател нямам ще взема по нататък учителя ми има и каквото съм научил ще го тествам там,но и без усилвател пак се чува какво свириш.Ще събера за по здрав усилвател зашото и Гибсън да имам ако усилвателя е пънче пак ще излиза пръдня

П.П. Не ме засипвайте с темрини,както съм споемнал по горе си нямам почти никаква идея от ел.китари

Редактирано от Yoshimico
Отговорено (Редактирано)

Читави китари до 800 лева много - каква музика свириш? Със, без тремоло (викат му още ръчка), желана форма, 22/24 прага (по-дълга/по-къса мензура) ?

А пробвал ли си нещо или само гледаш из нета?

Редактирано от Jorko_Beliata
Отговорено

Много начинаеши мислят ,че нещата идват от самосебе си когато си купиш сносна китара дори и без усилвател . Това е абсолютна заблуда , моя съвет е , задели си пари и за китарно комбо и що годе някакъв ефект .

Отговорено (Редактирано)

тествал съм един Фендър (копие) освен него една антика която учителя пази по някаква странна причина "Орфей" друго не съм опитвал поради простата причина че живея в Велико Търновско а тук единствено има един магазин в който продават кремонки и "фендери" 3-та употреба :rocker:

Сега целя да се ориентирам какво търся и когато видя какво по конкертно търся ще отида да пипна.До колкото знам има доста големичък музикален магазин в Русе.

П.П. Всъщност може да използвам колонките на ПЦто и ефекти много из нета...

Редактирано от Yoshimico
Отговорено (Редактирано)
П.П. Всъщност може да използвам колонките на ПЦто и ефекти много из нета...

За можене - може, но звука идва като от евтино комбо. :cheers2:

Ако си свирил на Фернър копие, най-вероятно ще ти е удобно Фендер-копие - Скуайър моделите.

И имай предвид, че както и да изглежда "на картинка" точни впечатления за инструмента ще добиеш едва след като го пипнеш и посвириш на него. Най добре се обади в Софийския магазин след като си разгледал сайта и питай какво имат в наличност - след това си отдели ден за екскурзия до София - и тествай :rocker:

Но без добро кубе няма да минеш - просто осакатяваш звука от добрата китара така :rocker:

ПП. Мисля че и Винтидж имат сносни Стратокастър копия, ама нямам представа кой им е дистрибутор в БГ.

Редактирано от musicman
http://forum.muzikant.org/index.php?s=&showtopic=5187&view=findpost&p=528697
Отговорено

Ами-и-и тук имаме проблем аз ще взема китарата по поръчка и понеже познавам хората ще ми смъкнат голяма част от сумата затова се старая да чуя и видя максимално много.

И между другото също съм свирил на Fender Moustang с 4 болта и мисля,че беше сравнително готин

Отговорено (Редактирано)

Хубаво де, ама какво ти предлагат твоите хора? :rocker:

Ако е за отстъпки - Еджкръшър продаваше Винтидж SG и Les Paul копия за по 550 лева (даже май още има), а по белия свят магазинната цена на същите е към 300 паунда...

Кажи какво ти се предлага - ако някой е ползвал ще сподели :rocker:

ПП. И истински Фендер за 800 пари не знам дали ще намериш :/ Даже на борсата тук не съм виждал :/

Отговорено (Редактирано)

Ам доста тлъстичък каталог е има и по скъпи и по ефтини трябва да видя,но са много.Казвайте кой марки да прегледам и по важното ЗАЩО

засега Скуайърите слагам

П.П. ставаше на въпрос за фендер копие истинските вървят 1000+ :rocker:

П.П.П. чак такива резачки не търся нещо като за начинаещ да измъчвам такива,екстри доста по нататък :rocker:

П.П.П.П. за Корта нищо не казахте става или?

Редактирано от Yoshimico
Отговорено (Редактирано)

Виж още

Ibanez -

LTD (ESP) -

Yamaha -

B.C. Rich -

Раздел Купувам/Продавам тук във форума-

На Корт не съм свирил :rocker: Ако си го пробвал и звучи добре - взимай, ама до 800 кинта според мен ще намериш и къде по-добри неща...

ОМГ... Излъгах! Тоя корт специално съм го пробвал - имат го в Дайнакорд. Нек-тру, ЕМГ пикъпи, виж, само тремолото зе знам дали си струва. Не ми допадна, въпреки че исках китара с точно такъв вид.

Отговорено

Ако се сещате някой по универсални китари кажете защото така да ми изредите всички марки е много общо има измежду тях супер хеви метъл резачки и какви ли още не а аз търся нещо по унивесално което да става за метъл,рок,траш,блус абе максимално широк спектър :)

Отговорено (Редактирано)

Аз обмислям да сменя Squier-a с някаква по-хубава китара.И аз ще свиря всякакви стилове,като теб,но не искам флойд.Ще ти напиша аз на кои модели съм се спрял ,пък може и да ти помогна :)

Cort Z44 или Z4,но Z4 е болт он.Също и Кортове от КХ серията.Ibanez Sa 120 и Ibanez Rg321.Също така и Vintage китарите.Аз съм се спрял на V100.Ако може и мен да ме насочите кое да избера,за да не пускам нова тема.

ПП.А може ли някой да ми каже колко е дебел грифа на Vintage V100, защото незнам дали няма да ми бъде дебел и дали ще му свикна.

Редактирано от kook