Deep Purple Публикувано Ноември 5, 2009 Публикувано Ноември 5, 2009 (Редактирано) Привет, Темата не знам дали е за тук, но вярвам че има доста кометентни по въпроса във форума. От доста време се чудя какви слушалки да си купя. Изискванията са: - Максимално безвредни за слуха (имам известно намаление на слуха) - Качествен звук, чист звук, Споменава се за АЧХ , линеен звук... Марките, на които се спрях са Seenheiser и AKG Двоумя се над типа: отворени или затворени да са?! Доколкото четох затвореният тип били по-вредни за слуха от колкото отвореният (earpad) На нещо такова съм се спрял Seenheiser PX 100 - в това ревю има дори диаграми, може ли да се оповава човек на тях? Големината на мембраната какво ни дава? За "тапите" мисля че е излишно да говорим, че са вредни (или по-вредни от другите слушалки) - ако някой е по-запознат нека разясни, защо Кои критерии трябва да ме интересуват при избора? THD 0.1% или 1% - какво ще рече ? Бюджет: 50-80лв (засега) > Скоро ще си купувам мп3 плеър от средния клас (според ревютата-доста качествен звук в този клас,за okoлo 90лв) http://www.anythingbutipod.com/archives/20...clip-review.php Ще слушам класика, рок и чат-пат може и вкъщи на компютъра нещо да пусна... Благодаря Редактирано Ноември 5, 2009 от Deep Purple Цитирай
Portnoy_fan Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 Аз съм с AKG K 512, не са върха на технологиите, но свирят доста прилично. Признавам обаче че имат доста дълбоки ниски, които малко изморяват при продължително слушане. Не са силни, но са дълбоки. Цената е 60 лв има ги в техномаркет. Другите подобни са К 514 и са 80 лв. Почти същите са, аз на звук не усещам голяма разлика. За другата марка - слушал съм веднъж едни, не помня модела но бяха към 200 кинта - определено бяха по добри, но до този извод стигнахме заедно с един авер след около половин час слушане и разменяне на слушалките. Накратко - не си струва тройната цена според мен. Освен ако не си наистина манияк де Цитирай
bir4o Отговорено Ноември 11, 2009 Отговорено Ноември 11, 2009 И аз съм с AKG K 512 -за ценовия си клас е най доброто... Цитирай
Chipsan Отговорено Ноември 12, 2009 Отговорено Ноември 12, 2009 AKG са сила. Аз съм с PIONEER SE-M390 и са доста добре според мен.(естествено говорим за този ценови клас ) Цитирай
Recommended Posts