Jump to content
Българският форум за музиканти

Ще го бъде ли по този начин?


Domsdey

Recommended Posts

Здравейте, много ми се иска да свиря на електрическа китара. Проблема е, че от много хора чувам, че първо трябва да мина през класическа поне 1-2 години, преди дори да докосна ел.

Това така ли е?

Не искам да свиря професионално, просто да мога да издрънкам някоя и друга песен по таблатурите ù. Има кой да ми покаже акордите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свири на това, на което искаш. Може и да има известни предимства да почнеш на класическа или акустична и после да минеш на електрическа, няма да споря. Ама ако ти се свирят жици и идеята 2 години да пилиш на класическа ти убие желанието - голямата полза!

Със сигурност можеш да се научиш и направо на електрическа, тъй че не бери грижи.

Само бих те посъветвал в началото да ходиш известно време на уроци при готин даскал. Не всеки китарист е добър даскал по китара :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предимства на акустичните:

- класическата ... много лесно се натискат струни и не боли толкова ... което за начинаещ си е ГОЛЯМ ПЛЮС

- не са толкова скъпи за начало ... трбява ти само 1 китара и нищо повече (за ел. -> кубе, ефекти... в краен случай РС, но не можеш да свириш акордчета в парка)

 

ел:

могат да се свирят неща които с акустична не става (при условноста, че може, но не е същото)

 

вземи си такава която ще ти е най- подходяща за музиката

за JasonMraz, JamesBlunt и тн => акустична

металика, рамщайн.. и т.н. => електрическа

 

П.П. докато напиша ... излезе нов въпрос

за евтина елКитара ... водещото е еФтина ... като плащаш малко, получаваш малко .. от всички марки. Ако ти се свири и нататък , ще си вземеш по- хубава(скъпа)

 

,а другия въпрос е какво е евтино .....

Редактирано от badValue
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за ел. в началото! Аз точно от 1 концерт на Рамщайн се запалих по китара и направо си взех ел. китара следващата седмица. Щеше да ми се убие желанието ако първо се науча да свира на акустична и след т`ва да дочакам ел. китара за да правя същите неща като рок и митал групите. Като ходя на уроци си свиря същите неща, които би трябвало да свира на акустична, само че свиря с перце, а в нас отделно си уча от guitar pro рок и метъл парчетата. А в последствие си взех и една Кремона за да тренирам в парка, че нали най-често там седя :music336:

ЕДИТ - НЕ СИ ВЗЕМАЙ ЕВТИНА!!! Аз си патих. Моята е за 350 лв. с калъф, кубе, тунер,колан и перца-от 1 страна яко,ама е и с ужасно крив гриф и 1ва излизаща струна- така я купих. В момента е на ремонт.

Редактирано от redhotsfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз започнах направо на ел китара,защото нямах възможност да цъкам на акустична(класическа)...

Пък и на акустичната ако бях почнал нямаше да знам какво да свиря..не съм по блус-а :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, страшни сте. :whistle:

Иначе като пари съм отделил 200-250 максимум 300лв само и единствено за китарата, пък у нас ще я връзвам я за уредба, я за PC/лаптоп. :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично почнах на класическа малко акорди и т.н. което ми беше спр скука, след около месец си взех една елка амнайста употреба и оттогава жуля по цял ден-пръстите на парцали понякога дори в кръв ама ако си много надъхан да свириш това няма да те ебе, мен лично само съседите ме боляха :music336: . Ако си ограничен откъм пари не е зле да почнеш една класичка да отидеш при учител да ти покаже акорди техники т.н. ама трябва да си много надъхан защото са малко интересните работи за класичка. Ама година две...ти ме уби бе човек, аз ще се застрелям ако се мъкна толкова време с някакъв сандък с найлонови струни. Друг момент е мама-тати фактора, нз на колко години си ама като почнах да свиря(бях 16 години, всъщтност преди около година почнах) наще не искаха да ми вземат електричка-тяхната мисъл беше ел китара=много силен шум и понеже за израстнали с фамилия тоника решиха да ми подарят класичка понеже така сме щели да можем като се съберем с приятели да си дрънкаме и да си пеем, сещаш се как прашасва тая кухарка сега.... Все пак ако си хипи може да ти свърши такава работа ама ако си някакъв зъл надъхан метъл сандъка с найлоновите струни няма да ти е от голяма полза. Ама пак все пак опри се до бюджета, с ел китара може и да свириш през компютъра ма е тшк,аз едва изтрах 2-3месеца с компа и минах на кубе амнайста употреба,а колкото до китарата силно те съветвам да не си вземаш раздрънкани китари. Онщо взето втората употреба ако не се опреш до някой разбиращ приятел за какво става въпрос може много да се прецакаш. Сори за дългия пост, надявам се да има полза от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за да се спести по натам време да се обяснява кое-как

ПРОЧЕТИ ТОВА, АКО СИ НАЧИНАЕЩ! - има и "пинната" отгоре

 

"последната" тема каква китара да си взема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ги прегледам, мерси.

Иначе съм на 15 - няма да врънкам наш'те за пари, аз си имам. :music336:

Значи китара към PC => sux, дори и на 5.1?

А към уредбата пак ли е така?

 

 

 

едит: слушам метъл, но не съм от 'върлите надъхани металяги' :whistle:

Искам да свиря някое и друго метъл парче както и рок балади, пример Foreigner - I Want To Know What Love Is(от този тип)/

Редактирано от Domsdey
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колко не става е спорно според мен.....

особенно за "начинаещ".... докато не усетиш как те ограничава и колко "гаден" е звука(което едва ли ще стане в началото) => НЯМАШ ПРОБЛЕМИ

 

pampi :music336:

Редактирано от badValue
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе съкс, докато се научиш какво е китара и как се държи и за какво служи и т.н. няма да усетиш дали свириш в 5+1 колонки през компа или на мега-хипер-къстъм ламповия ти усилвател за 3000 лв. Вземи някоя китара втора ръка и разцъквай докато набереш малко опит, после манията сама ще те накара да си вземеш усилватели, ефекти и т.н.

И учитея е голям +, да : ))

 

П.П. Тука се получи дубъл с БадВалю, явно по едно време сме си писали постовете : ))

Аз като си купих първия дистър от тея избушените "Милин камък" и го включих към един грамофон от преди 50 години (кабела ми беше купен жак, свързан с 2 кабелчета към изкъртената игла на грамофона)

Смятай къде се намира това спрямо 5+1 на компютъра ти.

Редактирано от pampi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че има някакъв проблем ако започнеш с електрическа.Иначе прочети тази тема - http://forum.muzikant.org/index.php?showto...t=0&start=0 за да като си купуваш китара да нямаш същите проблеми.И като си купиш да са похвалиш тука - http://forum.muzikant.org/index.php?showto...t=0&start=0 че и аз да разбера :cheers2:

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също започнах направо на елка и да ти кажа право - едва ли има голямо значение :hooray: Ако застъпваш по-сериозно с обучението (за което не настоявам, че задължително е с учител, но все пак е по-лесно и бързо; аз никога не съм ходил на уроци), предполагам, че няма да ти е проблем да усвоиш достатъчно знания и умения, че да можеш да си дрънкаш поне за кеф :)

А по отношение на китарите в диапазона 200-300 кинта, бих ти казал да си търсиш втора ръка предимно. Другият вариант е да си земеш Squier Bullet Strat примерно (или нещо от този род), но вероятността да попаднеш на наистина хубава китарка от подобен модел си е жив късмет (кьорав при това) :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.