Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Много си зависи каква музика свири,ако е джаз или боса нова или такава музика където си играеш повече с динамиката,просто електронен сет не върши работа.Даже при джаза не е препоръчително да се узвочават бараните.Ако пък свириш по-тежък метъл,там вече може да се свири с електрони барабани,по простата причина,че в тая музика се набляга на хамаленето, а и публиката е музикално необразована.

• Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Извинявай....дори не съм барабанист, но...Как можа да го кажеш това последното? Вземи си назад последното изречение от поста, просто защото звучи смешно и несъстоятелно. Джаза и неговите 1800 додекафонични форми, които ти предполагам прехвалваш пред приятелите си, е музика на тясната псевдо-интелектуална среда, която е обучена да твърди същото като теб. Хайде сега да не си направя малък експеримент и да питам наред по лайфовете, но все си мисля, че ако на концерт на Металика попитаме публиката: "Фригийския доминант от коя степен на хармоничния минор започва?" или пък " Хипомиксолидийския лад, плагален ли е или автенчтичен?", ще ти отговорят правилно много повече хора, отколкото шепата костюмирани дупенца, посетили нещото, което ти наричаш "концерт'', правейки се на нещо, което ти наричаш "публика". И забележи, че не говоря за изпълнителите, а за публиката, която ти така безочливо заклейми като "музикално необразована". Оттук-нататък, две неща....

1. За да не съм оффтопик, ще кажа, че електронния сет барабани, носи практическа лекота и известни финансови облаги (притежавайки безброй бленди с един сет), дори транспортни облекчения, но ако собственика на същия е истински загрижен за саунда и аудиторията си, никога не би излязъл на голяма сцена с подобно нещо.Дори само защото не вдъхва доверие у слушащия/гледащия.

2. Моля те, не ми отговаряй, докато не се научиш как се пише "узвочават" или пък "електрони барабани".

Редактирано от peppito
  • 3 months later...
Отговорено

Здравейте барабанисти!

Принципно съм китарджия но много ме влекат барабаните и съм решил за вкъщи да си взема един електронен сет.Бихте ли ми препоръчали какво да взема тъй като съм абсолютно невеж в тази област.Взимам ги с цел свирене за кеф и обучение вкъщи.Извинявам се ако не пиша в правилната тема моля да ме извините.

Поздрави!

Отговорено

^^ Извинявай, братле, не заемам ничия "страна", но изказването ти ми звучи точно толкова ограничено, колкото и неговото, даже имайки предвид крайните ти изразни средства, доста по-сериозно ;)

Има както неземен джаз, така и отвяващ метъл. Точка :whistle:

Btw, какво ще кажете да доизмислите правилата, като допишете нещо за коментирането на нечии вкусове? Вкусът няма абсолютно никаква връзка с интелектуалното ниво на слушателя. Самозабиването в един/два/няколко "стила" (предпочитам жанр или музикален стил, макар че последното ми звучи много по-добре, когато се говори за т.нар. от нас "саунд" или по-точно тембър, бленди, ефекти и пр.) е дале-е-еч по-определящо.

Между другото, цялото си беше малко офф :crying: Карай, и без тва напоследък няма особено много ОН, така че поне сме в крак с тенденциите ;)

Един съвет за последно (без да се правя на елит, мъдрец и т.н., както предполагам ще ме възприемеш, изхождайки от (не върху) изказването ти по отношение на "джазмените" :)) - всяко нещо може да бъде погледнато под още един ъгъл. Стреми се да го търсиш и избягвай крайни мнения, за да бъдеш възможно най-правилно разбран от себе си и околните ;)