MAUGLY Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Зависи на какво ниво искаш да се занимаваш! Бих могъл да ти помогна с разни аудио уроци и материали, но ако наистина искаш да пееш ти трябва минимум една година работа с вокален педагог! Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 А най-първо му трябва едно ориентировъчно "преслушване" на всеки,решил да се занимава.За "определяне на нивото",както казва старата гвардия преподаватели. Цитирай
bulby Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Добър вариант е да се записваш какво точно пееш и да се прослушваш,но пак не работи на 100%. Друг вариант е да пееш с микрофон, тогава пак можеш да се чуеш по-реално. Цитирай
bULGARIQ Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 баааааах, една година. просто ми трябва някъв ориентир в нета, с какво и как да започна да се упражнявам или нещо от тоя сорт. нищо друго. Цитирай
vanboy Отговорено Декември 18, 2004 Отговорено Декември 18, 2004 Според мен ако пееш точно-имам впредвид(не фалшиво),а то е вродено...,мойеш да станеш певец-стига да имаш огромното желание.Всеки тембър си има своя 4ар,но пак повтарям-стига да пееш то4но а не да фълшивееш.Ако си музикален и имаш желание-ще успееш.Успех Цитирай
MAUGLY Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Според мен ако пееш точно-имам впредвид(не фалшиво),а то е вродено...,мойеш да станеш певец-стига да имаш огромното желание.Всеки тембър си има своя 4ар,но пак повтарям-стига да пееш то4но а не да фълшивееш.Ако си музикален и имаш желание-ще успееш.Успех Не е точно така това за вярното пеене! Единственото нещо,което е природна даденост е тембърът и анатомичното устройство на главата и в частност устната кухина! Само по себе си това изобщо не предполага добро пеене. модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 @ Sturmfuhrer Пич, убаво, ама ноо рандъм В смисъл - хаотично е и не се развива - квото е в началото, такова е и в края Вкарай малко съспенс и развитие и ще стане. Цитирай
vanboy Отговорено Декември 24, 2004 Отговорено Декември 24, 2004 Единственото нещо,което е природна даденост е тембърът и анатомичното устройство на главата и в частност устната кухина! ................................................................................ ....................................... Ок-не е за изпускане тембъра,но я си представи пеене с добър тембър(приятна бленда на гласа),а като влезе в студио-50 пъти повтаря една фраза,докато уцели да я изпее точно.Ами на живо?Колко от нашите "звезди" пеят на живо??-единици са.Как този певец със добър тембър и фалшиво пеене ще достави удоволствие на публиката. За уроците по пеене ще ти кажа следното:там,професионален преподавател те учи не как да пееш точно и вярно,защото това никой не може да те научи,а ти обяснява как да дишаш по време на пеенето,как да извлечеш правилно тона-просто техника на пеене,която всеки може да научи и добие. Ще ти дам пример с моя син-когато беше на 1годинка и 6мес,още не можеше да говори,но песничката "Мила моя мамо" я тананикаше абсолютно точно и вярно (и това не е само мое мнение-аз контактувам предимно с музиканти). Е, според теб това дете учено ли е да пее или си го има заложено??? Ето това искам да ти кажа-пеенето или го имаш или го нямаш.На това дете още не му е нито "оформена устната кухина",нито е завършен "растежа на главата",нито можем да говорим въобше за някакъв тембър. Ае,това от мене,съжелявам,че у нас мъжете с връзки,а жените с хубав външен вид стават певци и певици. Цитирай
MAUGLY Отговорено Януари 1, 2005 Отговорено Януари 1, 2005 Единственото нещо,което е природна даденост е тембърът и анатомичното устройство на главата и в частност устната кухина! ................................................................................ ....................................... Ок-не е за изпускане тембъра,но я си представи пеене с добър тембър(приятна бленда на гласа),а като влезе в студио-50 пъти повтаря една фраза,докато уцели да я изпее точно.Ами на живо?Колко от нашите "звезди" пеят на живо??-единици са.Как този певец със добър тембър и фалшиво пеене ще достави удоволствие на публиката. За уроците по пеене ще ти кажа следното:там,професионален преподавател те учи не как да пееш точно и вярно,защото това никой не може да те научи,а ти обяснява как да дишаш по време на пеенето,как да извлечеш правилно тона-просто техника на пеене,която всеки може да научи и добие. Ще ти дам пример с моя син-когато беше на 1годинка и 6мес,още не можеше да говори,но песничката "Мила моя мамо" я тананикаше абсолютно точно и вярно (и това не е само мое мнение-аз контактувам предимно с музиканти). Е, според теб това дете учено ли е да пее или си го има заложено??? Ето това искам да ти кажа-пеенето или го имаш или го нямаш.На това дете още не му е нито "оформена устната кухина",нито е завършен "растежа на главата",нито можем да говорим въобше за някакъв тембър. Ае,това от мене,съжелявам,че у нас мъжете с връзки,а жените с хубав външен вид стават певци и певици. Като се научиш как най-оптимално да използваш тиалото си се постига правилно и лесно интониране и пеене на позиция. Само по себе си правилното пеене не е проява на висше певческо изкуство. За да станеш добур певец ти трябват 10% талант и 90% работа - това са го казали велики певци не съм го измислил аз. Ако искаш да задулбаваш в темата има една много дора книга - "Вокална фонология" на Иван Максимов. Цитирай
vanboy Отговорено Януари 6, 2005 Отговорено Януари 6, 2005 [За да станеш добур певец ти трябват 10% талант и 90% работа - това са го казали велики певци не съм го измислил аз.Ако искаш да задулбаваш в темата има една много дора книга - "Вокална фонология" на Иван Максимов. Мерси за книгите-лично на мен не са ми нужни-досега съм прочел 4 книги-"Алиса в страната на чудесата","Маншон полуобувка и мъхеста брада","Тя",....и другата не си я спомням! Цитирай
vanboy Отговорено Януари 6, 2005 Отговорено Януари 6, 2005 [За да станеш добур певец ти трябват 10% талант и 90% работа - това са го казали велики певци не съм го измислил аз.Ако искаш да задулбаваш в темата има една много дора книга - "Вокална фонология" на Иван Максимов. Мерси за книгата,но на мен лично не ми е нужна!Досега съм прочел 4 книги"алиса в страната на чудесата","Маншон,полуобувка и мъхеста брада","Тя"....и другата не си я спомням!Свикнал съм да се насочвам натам,накъдето усещам,че ме влече и имам заложби...не,че съм успял кой знае колко,но...както и да е-живота и времето е наи-добрия учител! Бих се възхитил на човека с 10 процента талант да бъде признат за добър певец,и да създава нещо прекрасно-да твори песни,които да те накарат да изпиташ някакво страхотно чувство от този певец-евала...бих му поискал автограф,наистина!Но не е така-великите певци не са 10 процентови-остави книгата...бъркаш се нещо! Това е мое мнение,разбира се-не съм го чел! Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 Извинявайте за отклонението,ама и без това темата не е кой знае колко наситена с велики мъдрости,та... Досега съм прочел 4 книги..."Маншон,полуобувка и мъхеста брада"... :inlove: Много ме зарадва с това... :inlove: Имаш ли втората част на това ВЕЛИКО творение (не)човешко?!? Цитирай
vanboy Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 Досега съм прочел 4 книги..."Маншон,полуобувка и мъхеста брада"... :inlove: Много ме зарадва с това... :inlove: Имаш ли втората част на това ВЕЛИКО творение (не)човешко?!? Беше много отдавна,когато я четох...не си спомням вече за 2-рата част,но ако я имах,с удоволствие бих ти я дал! Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 Аз ги имам и двете бе! В Дупница в библиотеката са ми некъде! Цитирай
Recommended Posts