mr burdev Публикувано Октомври 22, 2009 Публикувано Октомври 22, 2009 Искам да си купя по мощно кубе примерно около 60 - 70 вата. Някои може ли да ми предложи от каде мога да си купя и каква марка да е защото ако искам Marshall ili Line 6 и подобни марки които са известни ще ми излезне доста пари. Ако някой има идея какво да правя да ми пише Цитирай
AngusYoung Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Кубето за домашно свирене ли е?Ако е- то 60-70 вата по моето скромно мнение са доста и не си струва да харчиш толкова пари при положение че 15 вата те оправят за практис амп перфектно.Ако не ти трябва за вкъщи тогава според мен Laney или Fender имат добри модели.Но ти си решаваш.Най-добре отиди в най-близкия музикален магазин и се осветли по въпроса какво ти трябва. Цитирай
mr burdev Отговорено Октомври 22, 2009 Автор Отговорено Октомври 22, 2009 Не ми трябва за домашно свирене трябва ми за концерт примерно да може като се пусне един микрофон да мога да свиря тва ми е мисълта Цитирай
Dball Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Лампа или транзисторно,колко канала,ривърб,говорител. малко повече стандартно инфо. Цитирай
mr burdev Отговорено Октомври 22, 2009 Автор Отговорено Октомври 22, 2009 Ами честно да си кажа с кубетата не сам много в час затова питам да не е лампово. Но питам да ми кажете марка и малко инфо за това каде какво мога да намеря и за каква сума. Цитирай
rinti Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Ами честно да си кажа с кубетата не сам много в час затова питам да не е лампово - e това не разбрах какъв му е смисъла.Иначе разгледай този сайт- http://www.thomann.de/ ще се орентираш за цените. Цитирай
djbnz Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Ами честно да си кажа с кубетата не сам много в час затова питам да не е лампово - e това не разбрах какъв му е смисъла.Иначе разгледай този сайт- http://www.thomann.de/ ще се орентираш за цените. Човекът не разбира, недей така. Към авторът на темата, ламповите кубета са си страшно добри, обаче хубавите са малко скъпички, а за 60-70w има транзистрони фендъри FM65R, но освен, че драйва им е отвратителен, не вадят и толкова добър звук, но мисля, че имаше два канала. Поразлгедай Thomann ,Laney, Fender и Line 6 като на Line 6, от мойте наблюдения повечето им ампове са кофти. Най-добрият съвет е разгледай модели, преслушай демота и прегледай ревюта, всичко това може да се направи с помощта само на www.google.com Цитирай
rinti Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Тва недей така и него не го разбрах Прозвуча ми все едно съм упрекнал човека, а аз просто питам какъв е смисъла на този израз, защото не го разбрах. Поздрави Цитирай
mr burdev Отговорено Октомври 22, 2009 Автор Отговорено Октомври 22, 2009 Не се изразих правилно искам кубе ако може да не е лампово защото сам чувал че лаповите не са добри. Но вие ще ми кажее нещо повече кажете ми вие с какво свирите. аз свия в една група и ми трябва кубе за концерти тъй като свиря с boss me 20 а това е multiefekt и му трябва кубе за да вади звук. затова моялд ами предложите нещо за този случай Цитирай
rinti Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Ами мисля, че си останал с грешно мнение за ламповите, попринцип се водят за най-добрите.Аз наскоро имах честта да пробвам лампова глава и сравнение с транзисторното ми кубе има разлика до небето.Те затова са и най-скъпи. Цитирай
mr burdev Отговорено Октомври 22, 2009 Автор Отговорено Октомври 22, 2009 а кажи ми по този вапрос и този случай който бясних какво да направя за концерт ? Цитирай
mr burdev Отговорено Октомври 22, 2009 Автор Отговорено Октомври 22, 2009 а кажи ми по този вапрос и този случай който бясних какво да направя за концерт ? Цитирай
mr burdev Отговорено Октомври 22, 2009 Автор Отговорено Октомври 22, 2009 Явно за ламповите кубета сам се заблудил че не са добри, но те са доста скъпи затова предложете нещо по евтино примерно до 600 лв. Цитирай
SviStyle Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Ето тук идва моя малък съвет.Вземи си транзисторно комбо с 12" говорител(независимо да ли е Фендер, Лейни и т.н.стига да ти е евтинко).Ако го разнасяш по много концерти, повярваи ми ще си спестиш носенето(лампата си тежи, ама много).После ще усетиш, че лампата в гадния централен звук, носи кеф само за тебе(ако го чуваш на сцената). И не на последно място, лампата не ти гарантира готин звук(освен ако знаеш как да го извадиш), та това си важи и за всички други ампове. П.П.И все пак лампата си е лампа. Цитирай
Recommended Posts