richi Публикувано Октомври 20, 2009 Публикувано Октомври 20, 2009 Реших да пусна тази тема защото мисля че би представлявала интерес за тия от вас които работят по кръчмите и не им е безразлично как звучат вокалите им. Повечето клавиристи разчитат основно на певците пред тях но във време когато кръчмарите свиват оркестрите до минимум вокалиста си има своята роля. Тия машинки са много интересни но малко се използват. Незнам защо. Може би информацията за тях на български е оскъдна или има още нещо. Затова реших да пиша тук. Знам за Digitech TC.Helicon гледал съм много пъти демотата в нета но реално не съм ги виждал. От мой приятел с KORG PA800 видях и чух как се използва такова нещо но там вокалиста е вграден, а като отделно устройство нямам представа как става това. Ако е възможно някой от вас да опише как се използва външен вокалист? Какви функции трябва да има за да бъде полезен за кръчмарска музика? Как се управлява? Ако посочите конкретни модели също ще е от полза. Има ли значение какъв да е клавира или е важно само да има GM без марка и модел? Цитирай
richi Отговорено Октомври 21, 2009 Автор Отговорено Октомври 21, 2009 Като това което си посочил не съм виждал. Говоря за ето тия http://www.tc-helicon.com/ както и на фирмата digitech. Цитирай
jordanil Отговорено Октомври 23, 2009 Отговорено Октомври 23, 2009 колега,аз имам 2 вокалиста-на клавира за за мен и Дигитеч за другите.Външния работи по следния начин-задаваш му програма/зависи от песента -минор,мажор/.определяш лада.-натурален,хиджас и т.н. и натискаш тона на вокалиста-ако песента е в до мажор-натискаш до и си о.к.Въобще не е сложно.,стига да си на "ти" с техниката!ПОздрави Цитирай
richi Отговорено Ноември 8, 2009 Автор Отговорено Ноември 8, 2009 Мерси за помощта! Машината работи както трябва. На този етап съм доволен от постигнатия резултат. Цитирай
Recommended Posts