Jump to content
Българският форум за музиканти

Мутиране


Dball

Recommended Posts

Здравейте певци и певици.Обръщам се към певците да ги попитам един въпрос.От 1 година и половина вече мутирам.Чувствам се депресиран че не пея.Можете ли да ми кажете според вас колко още би могло защото госпожата ми ме успокоява че ще спра да мутирам на 17 18 години :):D:icon_shithappens:

 

пп. на 14 съм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Хмм.. доста гадно . И аз имам същия проблем - мутирам и не мога да хващам високи тонове като преди, но - търпение ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

ох това мотиране го ненавиждам нечовешки много!толкова ми е неприятно,че не мога да си взимам високите тонове и минах вече 2-ри глас...дори и там когато се разпявам има тонове които не мога да изпея,та минавам на фалцет.не обичам да пея така но понякога това единствено ми помага при много високите тонове... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
Отговорено (Редактирано)

Здравейте, аз съм на 13 год. и гласът ми мутира от близо година. Занимавам се с пеене от около 4-5 години и не съм спирал да пея и повреме на мутацията. Въпросът ми е дали пеенето по 1 път на ден на две песни би повлияло зле на гласа ми и колко всъщност е поносимото натоварване на гласа повреме на мутацията?

Редактирано от perni4an4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ "Поносимо" е много относително. Знам случай на младеж, който си прецака гласните струни точно по време на въпросното мутиране, но и на други, на които не им се отрази особено. Зависи много от техниката ти, какво точно пееш и колко време...

 

Във всеки случай ако получиш каквито и да е болки докато пееш трябва да спреш незабавно. Ако въпросът е до 10-20 минути пеене на ден не вярвам да имаш проблеми.

 

Dball аз започнах в 6ти клас и към 9ти - 10ти вече бях готов ;) Това прави приблизително 3,5 години, т.е. наистина можеш да очакваш на 17-18 да приключиш с мутацията.

 

В моя случай обаче гласът ми се измени много (към по-добро) заради пеенето, въпреки че преди време не очаквах да се променя след този период.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.