Dball Публикувано Октомври 20, 2009 Публикувано Октомври 20, 2009 Здравейте певци и певици.Обръщам се към певците да ги попитам един въпрос.От 1 година и половина вече мутирам.Чувствам се депресиран че не пея.Можете ли да ми кажете според вас колко още би могло защото госпожата ми ме успокоява че ще спра да мутирам на 17 18 години пп. на 14 съм Цитирай
Termy Отговорено Октомври 20, 2009 Отговорено Октомври 20, 2009 В моя случай 17-18 За пеене спря да се чувства на 20. За теб не знам, но това е положението, брато!. Няма какво да правиш. Цитирай
Dball Отговорено Октомври 21, 2009 Автор Отговорено Октомври 21, 2009 Дано свърши по скоро че трябва да кова прозорците.. Цитирай
ianev_94 Отговорено Октомври 31, 2009 Отговорено Октомври 31, 2009 Хмм.. доста гадно . И аз имам същия проблем - мутирам и не мога да хващам високи тонове като преди, но - търпение .... Цитирай
mariqnikolova Отговорено Ноември 24, 2009 Отговорено Ноември 24, 2009 ох това мотиране го ненавиждам нечовешки много!толкова ми е неприятно,че не мога да си взимам високите тонове и минах вече 2-ри глас...дори и там когато се разпявам има тонове които не мога да изпея,та минавам на фалцет.не обичам да пея така но понякога това единствено ми помага при много високите тонове... Цитирай
perni4an4e Отговорено Март 4, 2011 Отговорено Март 4, 2011 (Редактирано) Здравейте, аз съм на 13 год. и гласът ми мутира от близо година. Занимавам се с пеене от около 4-5 години и не съм спирал да пея и повреме на мутацията. Въпросът ми е дали пеенето по 1 път на ден на две песни би повлияло зле на гласа ми и колко всъщност е поносимото натоварване на гласа повреме на мутацията? Редактирано Март 4, 2011 от perni4an4e Цитирай
Flame Отговорено Март 5, 2011 Отговорено Март 5, 2011 ^^ "Поносимо" е много относително. Знам случай на младеж, който си прецака гласните струни точно по време на въпросното мутиране, но и на други, на които не им се отрази особено. Зависи много от техниката ти, какво точно пееш и колко време... Във всеки случай ако получиш каквито и да е болки докато пееш трябва да спреш незабавно. Ако въпросът е до 10-20 минути пеене на ден не вярвам да имаш проблеми. Dball аз започнах в 6ти клас и към 9ти - 10ти вече бях готов Това прави приблизително 3,5 години, т.е. наистина можеш да очакваш на 17-18 да приключиш с мутацията. В моя случай обаче гласът ми се измени много (към по-добро) заради пеенето, въпреки че преди време не очаквах да се променя след този период. Цитирай
Recommended Posts