daozealot Отговорено Ноември 10, 2009 Автор Отговорено Ноември 10, 2009 (Редактирано) ...... макар че не бях особено полезен. така е Според мен всеки може да каже по нещо за това как се дере и би имало полза ако има адски много мнения. Все някое ще свърши работа. Знам че е трудно ... малко хора могат да обясняват, но пък вече има написани мнения и могат да се ориентират по тях !!! (да допълват, да махат съвети ... и т.н.) P.S. Същото нещо съм го написал по различен начин в първия ми пост. Ако трябва по трети начин ще ви обясня какво точно ми трябва Редактирано Ноември 10, 2009 от daozealot Цитирай
Yiwigi Отговорено Ноември 19, 2009 Отговорено Ноември 19, 2009 Спокойно навсякъде ги чувам тези работи...(то е ясно че ако ме боли няма да го правя ... ) Кажи сега по темата. КАК се дереш ??? Дай някое записче !? P.S. Ти също Yiwigi ! Сега като си се включил в темата дай по същество. Стига с тея Warning-и все едно ще гледам пиратски филм. Кратък семпъл от мен можеш да чуеш на myspace-a на Ювиги - Въпросите на града, на средната джангърестата част. Това е демо правено преди 2 години може би и повече...и тогава нещата звучаха така...сега мисля, че е поне една идея по-добре! Най-лаишкото обяснение на това как човек се "дере" е че въздухът от диафрагмата се прекарва през ларинкса където става продирането...и озвучаването и даването на точен тон става от устните резонатори и/или малко по-горните! Лично за мен най-трудно е да се стигне висок дерящ тон - нещо което Анселмо, Дани Фийлд и тн правят непрекъснато поради наличието на една камара вокална техника. НИКОЙ обаче не може да ти го обясни как точно се случва това, как се усеща и тн... трябва да опитваш от леко към малко по-силно в присъствието на педагог, за да може някой да ти каже какво правиш в действително! И един личен съвет от препатил - ако имаш желание да се занимаваш по-сериозно с пеене (още повече дране) не подценявай тия предупреждения за вредните неща които могат да се получат ако сам си си вокален педагог Цитирай
Recommended Posts