Jump to content
Българският форум за музиканти

Счупена Тремоло ръчка


Recommended Posts

Нов съм с електрическите китари ... като цяло с китарите ...

Купих си Squire Strat пакет за новаци преди ден-два и вече направих първата глупост - счупих си тремоло ръчката. :crying:

 

Проблема е, че с моята глупава упоритост, да си завинтя наполовина останалата ръчка, прецаках много яко вътрешния винт. До такава степен го прецаках, че винт практически вече няма :)

 

Не е нужно да ми казвате, че съм идиот, наясно съм с факта ;)

 

Накратко, проблемите са три:

1. Счупено тремоло

2. Част от счупеното тремоло е все още заседнало в бридж-а (може и да не се казва така, не съм сигурен)

3. Липса на винт в бридж-а

 

От сега да си кажа, че от хардуеър от сорта на боргии, резби и т.н. нищо не разбирам ... знам, че ще ми кажете да погледна из форума и да видя как да си го извадя ... изчетох доста теми, навсякъде всеки казва да се пробият разни дупки с обратни резби и т.н. ... нека кажа просто, че нямам никакви инструменти, освен отверки.

 

Аз като тотален новак, виждам само две опции:

1. Купувам си нов бридж и ново тремоло (Моля кажете дали е възможно и от къде ... ако е в рамките на Пловдив ще е чудесно)

2. Слагам Poxipol, набивам ръчката, до където може и изчаквам да изсъхне ?? :unsure:

 

Със сигурност има доста хора, които разбират повече от мен тук, така че моля за идей как да го оправим това без да е нужно да хвърлям цифра пари :tomato:

 

П.П.

Ако някой е в Пловдив и има възможност да сложи нов бридж и да го оправи, това също ме устройва. Естествено, готов съм да си платя, стига да не говорим за астрономически цифри :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами след като си прочел за номера с обратната резба но неможеш сам, просто отиди при някой майстор дето разбира от това. Ще ти излезе по евтино от ново тремоло.

Редактирано от dean_dime
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами след като си прочел за номера с обратната резба но неможеш сам, просто отиди при някой майстор дето разбира от това. Ще ти излезе по евтино от ново тремоло.

Да имаш някаква идея за такъв из Пловдив?

Аз като цяло спрямо музикални инструменти, части, училители ... каквото и да е свързано с музика ... единственото нещо, което знам е магазина на House of the xxxx :hysterical:

 

П.П.

Грубо колко пари ще ми излезе г/д ?

Редактирано от _Dave_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ще те разочаровам като ти кажа, че съм от Г.Оряховица и само 2 пъти съм идвал в Пловдив. Има много съфорумници от там тъй, че все някой трябва ти каже за майстор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе мани го тва тремоло и без тва само главоболия :thumbs_up: Направил си си услуга ако питаш мен :D Аз на моя страт да съм го използвал 2-3 пъти и дори вече не знам къде е ръчката. Тъй че свирукай си и да не ти пука :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

_Dave_, чети много внимателно!

 

Доколкото разбирам, от пренавиване си строшил рамото на тремолото и парче от рамото е останало вътре. Развалила се е и резбата на блока и дори да си купиш ново рамо, няма да стане, защото

няма резба, в която да се навие.

В този случай се прави така:

Отиваш при някой, който се занимава със стругарски услуги за да извади парчето от бриджа. Казваш му да разшири отвора и да навие 10мм шпилка. В тази шпилка да направи отвор с резба еднаква с резбата на новото рамо, което си купил предварително.

 

пп. Други идей нямам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ EAmechaniX

Точно така се случи, да :D

 

Даваш доста детайли, което значи, че определено разбираш за какво говориш, така че ще потърся стругар и ще му занеса бриджа, да изпълни твойте предписания ... за които благодаря !

 

/ off

 

С custom interface съм на нископрофилна клавиатура и "й" ми е shift+и ... но мерси все пак за подчертаната грешка :rolleyes:

 

@ Yves

 

Ив, незнам за теб, братле, но аз не мога да изкарам тремоло ефект на 1-ва струна без ръчка ... сигурно има начин, но както вече казах, супер начинаещ съм :blush:

Редактирано от _Dave_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.