mr.t Публикувано Октомври 5, 2009 Публикувано Октомври 5, 2009 (Редактирано) Здравейте колеги,искам да си закупя чифтче nearfield мониторчета,но се забатачих из ревюта и споделен опит та реших и до вас да се допитам. Помещението ми е малко,таванче около 25 кв.м.,скосено,изцяло с дървена ламперия (и тавана),което мисля е добре за звука.Търся си монитори за него и съм си спрял избора на Mackie MR5 и KRK RP6 G2.Гледах и доста други,но все непознати,като ESI например,затова и реших да са чифт от споменатите,но все пак незнам какво да предприема.Неразполагам с мн. парички,но все пак става дума за домашното ми "студийце" ,в което и няма мн смисъл да се налива,при положение,че съм далеч от бюджета на профи нуждите,така или иначе.Моля,ако някой има впечетления от гореспоменатите монитори,да удари едно рамо,ако имате и други подходящи предложения,също ще съм ви благодарен. Поздрави! Редактирано Октомври 5, 2009 от mr.t Цитирай
bulby Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 http://www.thomann.de/gb/fostex_pm1_mkii.htm С доставката от Германия излизат колкото чифт KRK RP6 G2, а ги ги хвалят като доста по-добри. Цитирай
mr.t Отговорено Октомври 5, 2009 Автор Отговорено Октомври 5, 2009 Благодаря,ще ги поразуча сега и все пак ми е мн интересно относно Mackie MR5,някой дали се е "сблъсквал" с тях,също мн ги хвалят.KRK-то мисля,че няма да е,незнам защо,но не ми допадат сякаш Цитирай
bulby Отговорено Октомври 7, 2009 Отговорено Октомври 7, 2009 Ми не, но както ти казваш - болшинството от ревютата са много хвалебствени. Според мен е плюс това, че имаш Low Freq & Hi Freq -2/0/+2db switches отзад, което е много полезна опция за нетретирани помещения. На мен само ми е странно как ги описват като с по-добър бас от други с по-големи говорители, при положение, че по спецификация свирят от 60hz нагоре, докато повечето 6ци слизат под 50hz (тези са 5.25" май). Ако ще взимаш такива поръчай от dv247.com, в момента паунда е много нисък и от там е много на оферта, пък и са англичани т.е. доста по-пичове от умрелите немци Цитирай
Recommended Posts