Ulian_Borisov Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Всеки моделира и изгражда начина си на свирене сам с течение на времето, обърни специално внимание как държиш перото, отпусни китката, използвай само нужната сила за да свириш и да държиш перцето, не трябва да има напрежение никъде, слей се с инструмента си един вид. Наистина има много уроци в нета, но просто докато не пробваш и не провериш сам на какво се дължи-никой няма как да ти помогне ... Успех ти желая! Поздрави! Юли Цитирай
MEGADETH1991 Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Според мен перцето трябва по друг начин да го държиш...Аз гледах Paul Gilbert с екзактни обяснения как да се държи перцето и защо по тоя начин(визирам ако ако искаш да ставаш бърз...) иначе това е съвсем вярно,че всеки изгражда за себе си най-удобната постановка с времето....Но не бих подминал с лека ръка безплатния съвет на Paul Gilbert(естествено не само той обяснява постановката на дясната ръка) Цитирай
james-assya Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Здравей, не знам дали мога да ти помогна нито дали мнението ми е особено професионално каот на другите колеги тук, не съм била на уроци никога и бъкел си не разбирам от правилна постановка на ръката и тям подобни, държа перото и свиря както ми е удобно, нямам такъв порблем и мисля че твоят се дължи изцяло на това че дъжиш перото както не ти е удобно. Като видях позата ти ми се стори супер странна и супер неудобня аз така бих изсвирила сигурно нищо, пак казвам не знам може и да греша и тпва да е правилна поза има по-вещи от мен , но на мен ми се стори много неудобна. Знаеш ли аз преди време как си избрах позат ана свирене, първо гледах жидео концерти с любимата ми группа (Металика) и видях как Джеймс си дъжи перото и после го хванах в ръка и го наместих между пръстите си така както ми е най удобно и после нямах проблем със свиренето относно позата удобството и така нататък, останалото идва с упражнения , но според мен е много важно да се чувсташ комфортно когато свириш и да си сигурен че си избрал най- добрата за теб поза, може и да греша а може и да съм ти полезна. ПП:Не трябва да има напрежение, не трябва да го стискаш прекалено, но не трябва и да отпускаш захвата твърде много, трябва да го чувсташ като продължение на ръката и да ти е толкова удобно че да забравиш,че имаш нещо в ръка. Пробвай да се упражняваш на една струна нагоре-надолу в един равномерен такт дълго време и да се отпускаш все повече на ритъма без да свириш някаква мелодия с лявата ръка, за да не се разсейваш и постепенно забързвай това темпо като се отпуснеш и чувстваш готов и това може да ти помогне. Айде че много приказки изписах, дано да ти помогнат Цитирай
Amentis Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Много стискаш според мен,поне при мен така беше-много стисках и освен това забивах перцето на една посока. Старай се да е перпендикулярно на струните и да го държиш колкото да не се изплъзне. Не задълбавай много надълбоко. Аз лично свиря с Jazz III за да може пръстите ми да са възможно най близко до струните но за голямо перце естествено ръката ти трябва да е по далече. Цитирай
MEGADETH1991 Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 И аз забирах така...Но от обясненията на Paul Gilbert разбрах едно - ъгъла между перцето и струната не трябва да е прав(перцето да образува остър ъгъл със тремолото или флойда ти).....Така се забира много по-малко по струните,а получаваш и скорост! Цитирай
Recommended Posts