Jump to content
Българският форум за музиканти

Една семпла мелодия


dedomito

Recommended Posts

Една семпла мелодийка върху 4 акорда . Интрото е познато тъй като е от една купонджийска песен за поздрав при рождени дни . Текста беше уникален и цензурата не позволява да го напиша .Останалото е свободна импровицазия.Интересува ме мнение за звука и най-вече каде пак съм оплескал нещата . Китарата е с ТН1 , останалото е ЕЗ дръмер и синтезатор Хиперсоник 2 , Озон .

 

http://www.4shared.com/account/file/135536...lody_track.html

 

НЕ стрелайте по "музиканта" - той просто толкова си може :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи щом искаш мнение, ще имаш моето :)

1.Китарата е супер :)

2.Бас китара нямаш :)

3.Барабаните нямат динамика(velocity) ако беше избрал един "техно-денс" саунд като чели щеше да звучи по-добре. Така си опитал да ги отдалечиш с назад с хал, но ти май си сложиш реверб на мастера на барабаните, демек накрая и май има некво мазало там, а ? да няма ОЗОН :) че май и реверба е от там :) Правиш си Изито, на мултитрак( всеки инструмент да излиза на отделен трак в миксер панела) слагаш си един FX track примерно с някой ambience и слагаш по-малко на най-близките микрофони, на овърхеда малко и на ambience миковете, но е пак казвам въпрос на вкус :) на касата избягвай да слагаш много реверб, сливай я с баса. Осещам, че ти я намаляш тая каса, щото ти бие в микса, за да я пребереш и да си стои на местото , изрежи я през 500 херца, остави чуваемите високи честоти. с баса по същия начин.

4.имаш прекалено много остра компресия мисля, от неподходящ пресет и некъв stereo ефект за разкрачване, не се е получило добре, защо ли? защото барабаните ти имат много високи, а път ти си искал да ги издърпаш назад, режеш ги след 12 херца да няма нищо от тъпаните, само чинелчетата и фуса. и другото което ми направи впечатление използваш side stick за соло барабана, май щеше да е по добре center удар.

4. Синтезатора е мн силен, но не като ниво, а като честоти през средата :)

Ми това е мойта критика, не съм мн добър специалист, иначе ако си навитак, мое си раздуваме в скайп :) относно за свирене и смесване :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На трака на ЕЗ дръмера съм сложил един Озон и съм намалил само велоситито на чинелите , че са много силни. Бас слаган , но съм го понамалил , че тука на Криейтивките се чува доста силно . Опитвах се да слагам някакви лоу пас филти на по-голяма част от инструментите . След микс даун отново всичко съм прекарал през Озон , фабричен пресет .

Както се казва - не се справям , но опитите продължават :)

Да питам - с какво ВСТ да маркирам честотните диапазони и да режа херци ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вземи си един Voxengo SPAN безплатен е. слагай го последен на чейна да следиш как върви микса. а за да режеш честоти, ко можеш си намери един suite на IK Multimedia Т-rackS доста е добър и за финален плъгин и по-отделно :) има EQ, compressor, limiter и clipper. Ако се интерсуваш от още нещо питай :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.