arebegai Публикувано Септември 12, 2009 Share Публикувано Септември 12, 2009 (Редактирано) Комбото е това на снимката,интересува ме мога ли да ползвам дисторшън педал едновременно с включен драйв на кубето?Притеснявам се да не каже "БУМ" Сигурно тъп въпрос,ама..... Извинявам се,ако темата не е за тук. Редактирано Септември 12, 2009 от arebegai Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Септември 12, 2009 Share Отговорено Септември 12, 2009 Може - няма да каже ''Бум'' , но много неприятно ще криви и ще маже. С по-малко гейн ще е по-уместно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Септември 12, 2009 Автор Share Отговорено Септември 12, 2009 Аз си знам,че се опитвам да направя от нищо-нещо,но ми трябва "по-крив" звук.Ако ще стане по-зле изобщо да не търся педалче,предполагам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Септември 12, 2009 Share Отговорено Септември 12, 2009 (Редактирано) Щом искаш "по-крив" звук, си вземаш едно "по-криво" педалче, бучваш го отпред и свириш с него на чистия канал. Едит:Прочетох си поста и бих заменил съответните думи "педалче" с камионче и "бучваш" със свързваш, да не помислиш, че се бъзикам. Редактирано Септември 12, 2009 от SviStyle Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Септември 12, 2009 Share Отговорено Септември 12, 2009 Препоръчвам ти Boss Sd-1 - ще ти свърши страхотна работа в твоя случай и ще получиш нужният ефект. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Септември 12, 2009 Автор Share Отговорено Септември 12, 2009 "Най-криви" са ми ML-2 на BOSS и ЕHX Metal Muff,ама джоба ми е празен.Абе с трици маймуни ловя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Септември 13, 2009 Share Отговорено Септември 13, 2009 Я и аз да се изкажа преди години, като бях решил и аз да видя какво ще стане, като набода и дистера в кубето докато съм му увеличил гейна на 9 и драйв на 10 - става ужасен шум. Толкова ужасен, че чак безполезен. Като изключим моя безполезен опит, съм чувал, че някои китаристи ползват дистер преди драйва на кубето за "стягане" на звукът. При Пол Гилбърт ефекта е интересен. Но за по зъл дистер си трябва зъл дистер (камйонче) . Имах щастието един приятел да си купи последователно няколко различни дистера (камйончета) и аз да ги разгледам и преслушам ползавл съм няколко процесора и драйвове на няколко различни по големина кубета и кабинета. Изводът е само 1 всичките дистери за 100-200 лв звучът еднакво. За тези пари по добре с дарайва на кубето и в 99% от случаите звучи по-добре от камионите или процесорите. А лично аз ако все пак трябва да избирам, от евтините (до 300 лв.) камйончта бих избрал Дет Метал-а на Диджитех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts