mitkosan Публикувано Август 25, 2009 Публикувано Август 25, 2009 Здравейте свирачи и ползвачи на свирките Triton STUDIO. Наскоро аз самия се сдобих с такава хубост и бих искал да открия съмишленици от цялата страна с които да споделям мнения и впечатления от този изключителен инструмент. Имам много въпроси и Вашите мнения са важни за мен. Кои ЕХВ бордове си струва да купи човек, от кои може да се въздържи? (До колкото знам те са 9) Полифонията 120 ли е (в книжката пише "2 по 60" и "до 120" )? Какво значи "до 120 битова полифония"? Как мога да свиря с цялата 120 битова полифония, а не със 60 да речем. Защо когато прехвърлям звуци от Тритон ЛЕ в Тритон Студиото - те не звучат по същият начин? Нали и двата инструмента са Тритон с един и същ процесор и HI синтез? Защо арпежитора на Студиото не "свири" ритми, Ле-то го правеше, а е доста по-дърт и оразян модел от Студиото. Ефектите, които ми дава Студиото при натиснат арпежитор са доста "постни" ... почти никакви ги няма. Предварително благодаря за отговорите, а ако някой иска нещо мен да ме пита и бих могъл да отговоря - насреща съм! Митко Цитирай
Yiwigi Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 Здрасти, Аз съм с класическия тритон, но се надявам да става за участие в тая тема. По въпроса защо от Ле-то към Студиото звучат различно - според мен отговора е в различния ром. По всяка вероятност ползват различен ром и затова звучи различно. Аз лично съм с два експанжън борда - Vintage archives и Concert grand piano! Честно казано вторият е доста разочароващ - пианата които предлага са доста под очакваното поне според мен! Като цяло пианата на Тритона не блестят, може би с изключение на онова пианото със звънчетата, което е адски характерно и е идеално за рок и метъл, защото е супер пробивно. Хубаво чисто акустично пиано обаче, така и не успям да докарам... Интересно ми е какво представлява другия експанжън, който е с пиана и други подобни. Ако някой има или е ползвал нека да сподели! Vintage archives е голям кеф - има характерните звуци на повече от тия старите аналогови коргове! Звучат доста автентично звуците... имаш обаче и всичките ефекти на Тритона и могат да се постигнат доста интересни резултати. За ритмите не мога да кажа нищо, защото аз ползвам машинката основно като workstation, не като аранжор... според спецификите на изпълняваната музика Цитирай
mitkosan Отговорено Август 25, 2009 Автор Отговорено Август 25, 2009 (Редактирано) Увиги, на твоя въпрос пък аз мога да помогна: Тритон Студиото е с 48 меги Ром, като въпросните 16 меги РОМ отгоре са точно пианата, за които се чудиш ... или казано иначе това е вграден (не може да се сменя или вади) ЕХВ 08. Той предлага някъде около 30-40 програми и комбита. За да се използват, обаче трябва да се инициализат със специална дискета за тях. Също като звуци не е кой знае какво... но е по-добре от Ле 88, който също имаше 16 меги Гранд Концерт Пиано семпъл ЕХВ залепен, но полифонията определено е по-добра, чува се осезателно. . От друга страна Ле 88 звучи доста по-добре от Ле 61 и 73, а предполагам, че и от Класик (Лето е с РОМ-а на Класика, според книжката) именно заради въпросният 16 МБ сет. За това мисля, че ЕХВ 08 е 2 крачки напред. Бих ги подредил така (само по логика, без да съм чувал ЕХВ 01) 1. Класик, ЛЕ 61,73 - зле 2. Ле 88 (Класик с ЕХВ 01) - средно 3. Студио (с вграден ЕХВ08) - по добре Аз пък възлагах голяма надежда точно на ЕХВ 01 - твойте пиана. Поздрави, Митко Редактирано Август 25, 2009 от mitkosan Цитирай
Yiwigi Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 За уточнение - мойта платка е EXB 08! Но е допълнително слагана нали... Въпросът е, че аз и от нейните семпли не съм очарован - честно казано на Roland XP серията акустичното пиано звучи доста по-добре от акустичните пиана на Тритона. Иначе аз питах за ЕXB 01 борда... Но явно пианото на Тритона е някакъв слаб елемент, за разлика от повечето други неща. За да има развитие темата и за да се попълва knowhow-то за Тритон: някой ползвал ли е програма за едитване в реално време на пресети на Тритона през компа? И с какъв кабел правите връзка с компа за такова нещо? Поздрави Цитирай
Recommended Posts