Dark Sun Публикувано Август 18, 2009 Публикувано Август 18, 2009 (Редактирано) Здравейте, незнам дали има друга такава тема - потърсих и не намерих =) Преди 30-40 минути реших, че е добра идея да си почистя флойда - цялостно. Разглобих всичко и го полишнах, както си трябва. После обаче като сглобих всичко, сложих новите струни и започнах да настройвам китарата стана нещо, което на мен поне ми е доста странно. Напрежението в първата струна е много голямо (страх ме е да я донастроя, струва ми се че ще се скъса), във втората много малко, а в останалите ми изглежда нормално балансирано. Въобще незнам на какво се дължи, на допир пружините долу ми се струват равномерно напрегнати, височината на магарето е равномерна от 2те страни и навсякъде, където има за затягане - всичко е затегнато. Двата винта, за които са прихванати пружините какво ли не ги правих, по сякакъв начин ги въртях, но вече ме е страх да не прееба разбата от въртене. Моля ви, ако някой дори има идея от какво може да бъде това да сподели, играх си тук сумати време и вече незнам какво да правя, а като знам че китарата ми е преебана не мога да спя спокойно. Благодаря предварително Редактирано Август 18, 2009 от Dark Sun Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 (Редактирано) Нещо не мога да схвана Напрежението на струната не зависи ли от това колко ще я опънеш с ключа (на главата на китарата) при отключен нът, а после само донастройваш леко с винтчетата на флойда В смисъл ако всичко е наред при отключен нът като натегнеш една струна другите се отпускат и така настройваш отново и отново докато докараш всички струни на правилния тон, после заключваш и правиш финна настройка със винтовете на флойда, не става ли? Редактирано Август 18, 2009 от azzinoth1126 Цитирай
Dark Sun Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 Значи - настройвам китарата в РЕ. Първа струна за да ми стигне до тона РЕ се изпъва супер много, а втора за да стигне до ЛА - никакви проблеми и е хлабава. Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 А останалите струни как са? Ако всички струни са били махнати не трябва да се натягат веднага до крайния тон, а полека-лека да се натягат с по малко една след друга равномерно всичките докато всяка стигне желания тон Цитирай
Dark Sun Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 Не настройвам китара с флойд за първи път, ясно ми е че би било малоумно да натегна само първа струна докато другите са отпуснати =). Китарата ми е настроена в момента - но първа струна е много напрегната, а втора - в сравнение с първата хич даже. Останалите струни са настроени. Цитирай
HRS Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Колега при настройка на китара с флойд задължително се почва от 6-та струна, демек от по-дебелите към по-тънките. Иначе напрежението от пружините е достатъчно голямо че да скъсаш струна, а и никога няма да успееш да я настроиш така. Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Ами предполагам се дължи на това, че е натегната първоначално само първа струна, може би напрежението не се е балансирало или нещо от сорта, знам ли... Все пак е добре и други хора да дадат мнение по въпроса Когато съм махал на моята китара с флойд всички струни винаги съм ги слагал по описания от мен начин и не съм имал такива проблеми досега Цитирай
Nevermore Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Ей братчед, я прегледай да не би след смяната без да искаш да си разменил първа и втора струна На мен лично ми се е случвало, особено като им клъцна главичките и оперирам на не много светло. Цитирай
Dark Sun Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 И аз сменям всеки месец горе-долу струни, досега не ми се е случвало. Подчертавам, че това ми се случва за първи път след като разглобих целия флойд, но не се сещам какво може да съм направил, че да се получи този дисбаланс в напреженията... Цитирай
Dark Sun Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 (Редактирано) Nevermore леле човече, ще се гръмна прав си Просто искам да си разбия главата някъде. Светнах лампата и наистина е така ще се самоубия. Най-смешното е, че и преди ми се е случвало и хич не се сетих, че може да е от това, бях убеден че съм осрал нещо като съм сглобявал флойда. Незнаеш колко съм ти благодарен =d Редактирано Август 18, 2009 от Dark Sun Цитирай
Nevermore Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 нямаш грижи! Заповядай на следващата музикантска сбирка в Спорко и можеш съвсем спокойно да ме почерпиш с наливно Старо Бърно - най-доброто Цитирай
Dark Sun Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 С удоволствие =) Деба, верно е тва дето казват хората, че никога не е късно да се изложиш... =) Ако те срещна някога - избери си нещо алкохолно между 1 и 5 лв. Цитирай
Recommended Posts