Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със смяната на честотата на саунд картата


Yiwigi

Recommended Posts

Здравейте,

 

Имам следния проблем със саунд картата ми Tascam 122L - като се слуша музика или нещо друго такова Контрол панела на картата показва че нещата стоя по следния начин:

sample width: 24 bits

sample rate: 44.1 kHz

До тук всичко е нормално!

Проблемите започват, когато например с Кюбейса отворя проект, на който семпъл рейта е 48 кХц! Получава се следното: Кюбейс го отчита проекта като 48 кХц, но Контрол панела на картата показва 44.1! Съответно вече е станало мазало, защото го чуваш забавено, в друга тоналност и тн...

След кратки проблеми в началото установих, че няма как картата да смени на 48, ако още свири Уинамп-а примерно. Но въпреки че вече изключвам всичко, което може да обърка нещата, пак продължавам да изпитвам доста сериозни трудности с това да накарам картата да се клокне на 48, като отворя проект, който е 48!

Някой имал ли е подобен проблем и как евентуално да се подходи към решаването му?

Вече повече от час се опитвам да отворя проекта и всичко да е наред... и нямам успех до тук! Вчера всичко беше ок, днес не мърда от т'ва 44.1! Преинсталирах драйверите преди малко - никакъв успех!

Всяка помощ е добре дошла!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същият проблем с м-аудио карта и винаги свързан с кюбейз! След като съм слушал нещо на уин-а винаги след това за да могаа подкарам (дори и записан проект на 48.0) трябва ша да да ре-детектна buffer size на асио драйверите. За това си бях и изкарал иконка на десктопа. След ре-детектването нещата си идват на мястото. Проблема е по - скоро във версиите на кюбейз, които сме ползвали (ако говорим за SX 3). Откакто минах на Reaper, този проблем със същата звукова карта изобщо не е на дневен ред.

Успех дано нещата се оправят и при теб!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как го ре-детектваш buffer size-a? Защото при мен на Контрол панела на саунд картата има възможност да се променя единствено латенцията - 5 нива на латенция и ти избираш между тях. Но никакви други опции нямам от там...

Кюбейза е SX3 действително...и ще се замислям как и какво да правя занапред ако се окаже, че в него е проблема!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тук се оказва, че най-вероятната причина не е от самата саундкарта...ами от връзката между Кюбейс и саундкартата! И понеже поне за близкото бъдеще съм заклещен с Кюбейса...ще пробвам да преинсталирам с друга версия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В обобщение:

След преинсталация на Кюбейс с друга по-нова версия проблемът не се е появявал тези няколко дни! Предполагам, че и занапред няма да се появява, най-вероятно това е било бъг във версията!

За да е по-изчерпателно (ако не противоречи на правилата на форума):

старата (неработеща) версия на Кюбейс беше 3.0.3

тази, която е ок за момента е 3.1.1!

 

Благодаря на отзовалите се за помощта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.