Yiwigi Публикувано Август 1, 2009 Публикувано Август 1, 2009 Здравейте, Имам следния проблем със саунд картата ми Tascam 122L - като се слуша музика или нещо друго такова Контрол панела на картата показва че нещата стоя по следния начин: sample width: 24 bits sample rate: 44.1 kHz До тук всичко е нормално! Проблемите започват, когато например с Кюбейса отворя проект, на който семпъл рейта е 48 кХц! Получава се следното: Кюбейс го отчита проекта като 48 кХц, но Контрол панела на картата показва 44.1! Съответно вече е станало мазало, защото го чуваш забавено, в друга тоналност и тн... След кратки проблеми в началото установих, че няма как картата да смени на 48, ако още свири Уинамп-а примерно. Но въпреки че вече изключвам всичко, което може да обърка нещата, пак продължавам да изпитвам доста сериозни трудности с това да накарам картата да се клокне на 48, като отворя проект, който е 48! Някой имал ли е подобен проблем и как евентуално да се подходи към решаването му? Вече повече от час се опитвам да отворя проекта и всичко да е наред... и нямам успех до тук! Вчера всичко беше ок, днес не мърда от т'ва 44.1! Преинсталирах драйверите преди малко - никакъв успех! Всяка помощ е добре дошла! Цитирай
TheNextDimension Отговорено Август 2, 2009 Отговорено Август 2, 2009 Имах същият проблем с м-аудио карта и винаги свързан с кюбейз! След като съм слушал нещо на уин-а винаги след това за да могаа подкарам (дори и записан проект на 48.0) трябва ша да да ре-детектна buffer size на асио драйверите. За това си бях и изкарал иконка на десктопа. След ре-детектването нещата си идват на мястото. Проблема е по - скоро във версиите на кюбейз, които сме ползвали (ако говорим за SX 3). Откакто минах на Reaper, този проблем със същата звукова карта изобщо не е на дневен ред. Успех дано нещата се оправят и при теб! Цитирай
Yiwigi Отговорено Август 2, 2009 Автор Отговорено Август 2, 2009 А как го ре-детектваш buffer size-a? Защото при мен на Контрол панела на саунд картата има възможност да се променя единствено латенцията - 5 нива на латенция и ти избираш между тях. Но никакви други опции нямам от там... Кюбейза е SX3 действително...и ще се замислям как и какво да правя занапред ако се окаже, че в него е проблема! Цитирай
sardaesox Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 Имам същата карта от 2 г,и затова минах на рийпър-там няма мърдане-ъп до 192кхз Цитирай
Yiwigi Отговорено Август 3, 2009 Автор Отговорено Август 3, 2009 До тук се оказва, че най-вероятната причина не е от самата саундкарта...ами от връзката между Кюбейс и саундкартата! И понеже поне за близкото бъдеще съм заклещен с Кюбейса...ще пробвам да преинсталирам с друга версия! Цитирай
Yiwigi Отговорено Август 6, 2009 Автор Отговорено Август 6, 2009 В обобщение: След преинсталация на Кюбейс с друга по-нова версия проблемът не се е появявал тези няколко дни! Предполагам, че и занапред няма да се появява, най-вероятно това е било бъг във версията! За да е по-изчерпателно (ако не противоречи на правилата на форума): старата (неработеща) версия на Кюбейс беше 3.0.3 тази, която е ок за момента е 3.1.1! Благодаря на отзовалите се за помощта! Цитирай
Recommended Posts